Г-н Пеевски самовзриви опита на ДПС да се препозиционира партията

...
Г-н Пеевски самовзриви опита на ДПС да се препозиционира партията
Коментари Харесай

Кеч Пеевски – Иванов. Хей, тамо лодка – пак на терен

„ Г-н Пеевски самовзриви опита на Движение за права и свободи да се препозиционира партията като допустима във вътрешно- и външнополитечески проект “. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия – Демократична България Христо Иванов във връзка обвиняванията, отправени против него от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Проблемът е, че Движение за права и свободи желаят да бъдат прикрит сътрудник на ГЕРБ в това систематизиране и че не желаят да има ясни правила и правилник с ясна политическа отговорност сред двете политически обединения, които носят отговорност за ръководството и за това по какъв начин ще се разпредели цялата тази власт “, сподели той и добави:

„ Ние сме антична специалност, само че специалността, от която се вадят подобен вид компромати и превръщаш самичък себе си в компромати и контактите със себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я практикувам “.

Той отхвърли да е водил диалози за лансиране на Андрей Янкулов като предстоящ основен прокурор.

„ Това ще бъде решение на бъдещия Висш прокурорски съвет и аз доста държа на това. Как ще изберем прокурорски съвет е в действителност доста значима тематика политическа, която никой не би трябвало да изненада, че е във фокуса на моето внимание, нали по този начин. Но, в случай че бъдещият Висш прокурорски съвет избере някой с профила на господин Янкулов, мисля, че ще бъде доста добре за България, тъй като в случай че някой с профила на господин Янкулов, в случай че беше определен, нямаше да има Нотариуса, нямаше да има „ Осемте джуджета “, щеше да има действително следствие. Да, тематиката е идващият основен прокурор да не бъде както основния прокурор, който беше определен по времето на превъзходството на ГЕРБ и Движение за права и свободи – Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха определени такива основни прокурори, аз бих си мълчал, бих бил по-кротък “.

Христо Иванов предложи Мария Габриел да не бъде изтиквана на напред във времето, тъй като било явно, че диалозите би трябвало да се водят с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави, че се надява да не се върви към избори и договарянията ще продължат.

Веднага след отговора на Христо Иванов Делян Пеевски направи второ изказване в коридорите на Народното събрание. Той прикани за очна ставка с Христо Иванов, с цел да стане ясно, че диалози за назначения, в това число на Андрей Янкулов от АКФ за основен прокурор или най-малко за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията, са водени.

„ Няма да позволим да си вършат акцията върху Движение за права и свободи, ще отговаряме на всички обвинявания “, сподели още Пеевски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР