- Г-н Мурад, дъщеря ви Сузанита отново предизвика много сериозен

...
- Г-н Мурад, дъщеря ви Сузанита отново предизвика много сериозен
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Орхан Мурад: От „Закрила на детето“ ни проверяваха заради Сузанита

- Г-н Мурад, щерка ви Сузанита още веднъж провокира доста сериозен медиен звук с последния си клип. Търсиха ли от „ Закрила на детето “ контакт с вас?
- Не. Няколко пъти я ревизираха дали е с родител на участията. Но тя постоянно върви с майка си, тъй че няма проблеми.

- Как ще коментирате сцените, в които тя пуши трева и имитира, че прави орална обич на артиста Ангел?
- Просто демонстрира живота подобен какъвто е. Пресъздават живота в клип. Има провокация, несъмнено. Иначе няма да има скандал. На предходната ария „ Без коментар” всичко беше супер, само че нямаше подобен триумф. Всички по този начин постъпват. Това продава. Но не значи, че в случай че изиграеш една такава роля във филм или клип – в живота си това. Казвам го за хиляден път.

- А вие пробвали ли сте в миналото някакъв тип опиат?
- Много пъти, изключително в предишното, когато пеех на богати хора, са се опитвали да ме черпят. Никога не съм пробвал и в никакъв случай няма да опитам. Това е нещо, което мразя доста мощно. Аз дори и цигари не пуша.

- Има ли тематики табу за вас? Говорите ли си със Сузанита за секс, опиати и давате ли й потребни препоръки, които да я предпазят от клопките на живота?
- Да, приказваме си доста. Тя е мощен темперамент и буйна тийнейджърка, само че съм сигурен, че доста неща ще й останат в главата от това, което си приказваме и съветваме.

- Вие провокирахте със скандалния план „ Де бре де “, в който пеете за секс, девственици, сводници и калугери…
- Това е протест-псувня против ненормалността в страната. Заради това, че на хубавите песни никой не обръща внимание, в това число и националните телевизия и радио. Хубавата ми ария „ Ако знаеше “ по този начин и не съумя да пробие в БНР, тъй като робуваме на комплекса на заклеймяването и слагането на всичко под общ знаменател. В нашия случай, щом се числиш към попфолка, т.е. ти си чалгаджия, даже да направиш страхотна ария, не може да те излъчват по БНР. Е по какъв начин да не стачкувам!

Заради това, че се толерира опростачването на народа посредством целенасочени политики – от 28 години насам, за което са отговорни и политиците, и публицистите – техните прислужници.

За това, тъй като изгониха читавите хора – напълно умишлено, с цел да не им пречат да ограбват родината ни. За това, че унищожиха всичко – обучение, просвета, опазване на здравето и всяка друга промишленост и обрекоха хората на апетит и бедност. За това, че си плащаме като попове за винетки, налозите на колите, налози за здания и боклук, а

живеем в нечистотия, дупки, разрушени пътища и тротоари

и недостъпна за доста хора с увреждане среда. За това, че подмятат трохички на пенсионерите, които цялостен живот са работили и са изграждали тая страна. За това, че подмятат още по-малки трохички на хората с увреждания, които са оставени на произвола на ориста и безусловно бедстват.

Толкова ли тежеше на бюджета този професионален хор на съюза на слепите, че по този начин позорно го разтуриха и в този момент над 60 надарени незрящи артисти нямат прехранване?! А този хор, в който съм пял и аз от 86-а до 88-а година, преди да ме одобряват в консерваторията, прославяше България и българските песни и композитори по цяла Европа. Не стига това, ами и пенсиите им били доста, щели да им ги вземат. Само човек с увреждане знае, какъв брой скъпо му излиза всичко и по какъв начин би трябвало да си заплаща, с цел да го съпровождат.

Заради това, че безнаказано влизат в домовете, ограбват, бият, изнасилват – изключително по селата в къщите на остарели и самотни хора. Заради това, че се срина ценностната система на народа – всеки гледа да преебе другия – брат сестра, майка, татко, комшия, сътрудник или пък чужд – няма значение. Затова, че фейсбук, злобата и завистта станаха локомотиви на постъпките на хората – най-много на децата и младите. За това, че никой не стачкува, а остатъкът от прелестния български народ продължава да търпи това.

Това е нашият митинг. С него желаеме да кажем – майната ви, спрете се. Насреща имате хора, човешки същества, с човешки ориси.

Престанете да се подигравате с нас

Това, което откраднахте, ще ви стигне – и на вас и на праправнуците ви. Стига толкоз.

А на нашите сънародници – събудете се. Стига сте търпели това. И на моралистите да кажем: „ Не ни критикувайте, не ни оплювайте, оставете на мира нас и фамилиите ни, ами се замислете и действайте “. Такива песни постоянно е имало и ще има. Пушкин, Елин Пелин, Пеньо Пенев, Йосиф Петров и доста други велики писатели и поети са писали такива неща. Който не харесва, просто да не слуша. Нали за това има в ютуб възрастово ограничаване.

- Бихте ли записали дует със Сузанита и още веднъж ли на дневен ред ще бъде провокацията?
- Ние дори към този момент имаме дружно едно парче. И това е моята остаряла ария „ На море “, единствено че с нов аранжимент и ново съвременно регетон звучене и рап в куплетите. Много е готина, без провокации, да забележим по какъв начин ще се посрещне от аудиторията.

- Чухте ли, че в медиите плъзна колаж на вас и бележития български бунтовник и стихотворец Стефан Стамболов (неговият лик е на банкнотата от 20 лева – б.а.), с който доста сте си приличали…
- Не, не съм чул. Помня преди години, че се носеше слух, че първокласници сбъркали Ботев с мен, като им показвали разнообразни портрети на български революционери и будители. Това, в случай че е правилно, е тъпо – за образованието, несъмнено.

- Липсват ли ви 90-те години, когато бяхте на върха на славата? Дайте позитивните и негативните страни на това отминало време?
- Липсват ми, че по какъв начин другояче – бях по-млад, народът тогава слушаше песните – не ги гледаше единствено. И като се слушаха песните, ние правехме същински песни - с хубави текстове. А артисти бяха единствено такива, дето могат да пеят – нямаше компютърното изправяне на подправеното пеене. Но най-много ми липсват готините хора от това време. Както споделих, направиха по този начин, че по-силните, по-способните и изобретателни хора напуснаха родината.

- На кои така наречен мутри сте пели и уважаваха ли ви като създател? Имали ли сте някакви по-куриозни обстановки с тяхно присъединяване?
- Пял съм на съвсем всички. Имаха положително отношение и към мен, и към сътрудниците. Бяха мъжки момчета.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

ЧЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК " ШОУ ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР