Г-н министър, моят въпрос също е от еднотипните, както смятате

...
Г-н министър, моят въпрос също е от еднотипните, както смятате
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов към Бойко Рашков: За нас всеки парламентарен въпрос е конкретно лице и отделна съдба

Г-н министър, моят въпрос също е „ от еднотипните ”, както смятате Вие.

 Но за нас всеки въпрос има съответно лице, за нас всяко лице е обособена орис. Съдба, с която и Вие се подиграхте. С тези думи зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов стартира въпроса си към вътрешния министър Бойко Рашков. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Рашков за съответни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните акции през юли и ноември 2021 година

На 8 юли 2021 година в село Горичево, община Кубрат, област Разград, госпожа Тюркян Татар, брачна половинка на кмета на селото, е подписала сигнален протокол. Надявам се, че е по тази причина, че е агитирала за Движение за права и свободи или е обяснявала машинното гласоподаване. С желанието да осветлим всеки съответен случай, Ви запитвам на какво съображение й е формиран сигнален протокол и известена ли е прокуратурата за по-нататъшните дейности, попита Ахмед Ахмедов.

Рашков още веднъж повтори, че въпросът не е към него, а към прокуратурата. И добави, че предупредителният протокол е бил по отношение на „ включване на доста лица в описите за гласоподаване с преносима изборна кутия ”.

От инспекцията, която сме създали, не се откри да са позволени престъпления, съобщи Рашков.

Явно това, че сме проведена партия, Ви прави неприятно усещане, разяснява Ахмедов. И съобщи: „ Вие съумяхте да превърнете системата на Министерство на вътрешните работи в избирателен щаб с една цел – да се облагодетелстват една или няколко партии ”.

Разбрах, че би трябвало да кажа на Тюркян, че с помощта на това, че сме възпитани и проведени, ще поносим тези репресии, сподели още Ахмед Ахмедов.

Не разбрах и кой е подал сигнала, тъй като аз мога да настоявам, че той е от Атанас Атанасов, Антоанета Цонева или сестрата на правосъдната министърка, тъй като имат нещо общо с Разград, даде образец зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР