-Г-н Мараджиев, предстоят парламентарни избори и въпреки пандемията, страната е

...
-Г-н Мараджиев, предстоят парламентарни избори и въпреки пандемията, страната е
Коментари Харесай

Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски: Ако ГЕРБ спечели изборите на 4-ти април, чакаме пари за ремонт на улици, тротоари, и за изграждане канализацията в селата

-Г-н Мараджиев, предстоят парламентарни избори и макар пандемията, страната е в предизборна акция. Какво може да чакаме за общината след избора на нов парламент?
-Вече втори мандат потвърждаваме, че когато ръководството на общинско равнище и на национално равнище са от една и съща политическа мощ, изпълняваме плановете и резултатите са забележими. Това е вярната посока и аз съм безапелационен, че би трябвало да продължим по същия метод. Ще дам и образец с това, че като кмет от ръководещата партия ГЕРБ, постоянно съм имал институционална поддръжка от страна на всяка една държавна институция включително и от министерствата, което е доста значимо и за финансирането, и за реализацията на плановете, тъй като знаете, че имаме планове за милиони левове, които няма по какъв начин да бъдат изпълнени с бюджета на общината.Така че,
през всичките години, като част от тима на Политическа партия ГЕРБ,
съм получавал поддръжка и от премиера Бойко Борисов,
и от държавното управление като цяло.
На районно равнище също към този момент втори мандат потвърждаваме какъв брой е значимо фрагментите в ръководството да са от една партия: два следващи вота спечелихме освен изборите за кмет на общината, а ГЕРБ е първа политическа мощ и в Общински съвет Стамболийски. С болшинство в Общинския съвет аз като кмет имам поддръжката за всички планове за развиването на общината и нито една от самодейностите ни не е останала единствено на хартия или на думи, тъй като хора от опозицията са се опитвали да ни спъват. Имам поддръжката от най-голямата група в Общинския съвет – съветниците от ГЕРБ, и по тази причина сме осъществили планове за милиони левове на територията на цялата община.
-Ще посочите ли образци?
-Разбира се. Работата в общината не е серпантина нито за ден още от началото на първия ми мандат, когато реализирахме планове за над 10 милиона лв.. Това е с помощта на опцията, която бе обезпечена на общините от държавното управление на Политическа партия ГЕРБ за кандидатстване с планове в разнообразни национални и европрограми. Много пъти съм съобщавал за тези планове, по тази причина в този момент ще напомня единствено най-големите: пътят за Йоаким Груево и пътят за Триводици на стойност 4,9 милиона, детската градина в Ново село по план за 1,2 милиона лв., нови улици в град Стамболийски за близо 2 милиона лв..
Дори и по време на пандемията не сме спирали
работа и общината бе строителна площадка,
тъй като изграждахме новите паркове
– можехме да си го позволим, тъй като най-големите ни и скъпи инфраструктурни планове бяха финансирани по стратегии. Тук е мястото да кажа и какви средства сме получавали от държавния бюджет по време на ръководството на държавното управление на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов. Като кмет и като регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ Пловдив област имах опцията персонално да благодаря на господин Борисов за сумата в размер на 13 милиона 155 000 лв., която в края на предходната година общините от района получиха от страната. От тези средства 2,3 милиона лв. са за община Стамболийски.
От началото на първия ми мандат през 2015 година
сме получили от държавното управление на Политическа партия ГЕРБ
близо 6 милиона - тъкмо 5 милиона 776 198 лв.,
като през 2015 година ни бяха отпуснати 787 000 за доизплащане канализацията в Йоаким Груево, 2017 година получихме 585 168 за създаване канализация на част от " Полатово ", за подсилване дигата на Марица при Триводици ни бяха преведени 299 115 лв., 298 972 лв. ни бяха отпуснати за ремонт на Преливника, преди този момент 813 000 лв. за ремонт на поликлиниката, в този момент получаваме 692 943 лв. за разчистване на канала в Ново село, като първият транш от тези пари е 380 000 лв., сумата от 2,3 милиона държавното управление ни отпусна за осъществяване на плановете ни за ремонт на читалище " Н. Й. Вапцаров ", площада пред него и лятното кино.
-Каква финансова поддръжка за планове очаквате до края на втория Ви мандата, в случай че ГЕРБ завоюва изборите?
-Средствата, които чакаме, са в размер на 17 милиона 840 000 лв.. Ще кажа и за кои обекти се отнасят. Имаме план за ремонт на улици в Йоаким Груево на стойност 2,4 милиона лв., които чакаме да получим. Поискали сме 2,6 милиона за рехабилитация на улична мрежа и тротоари на територията на общината. За довеждащия колектор на Куртово Конаре чакаме 2,5 милиона лв.. За рехабилитация на ул. „ Марица “, където имаме план за създаване на кръгово кръстовище, чакаме 4,3 милиона лв.. Средства в размер на 1,8 милиона чакаме за ул. „ Васил Левски “ и още 880 000 лв. за ул. „ Перущица “ от колелото на „ Васил Левски “ до ул. „ Цар Симеон “.
Подали сме искане до Министерски съвет за
разпределяне сумата от 3 милиона 360 000 лв.
за създаване на Спортен комплекс
на терена на някогашната заглушителна станция. От наша страна сме в развой на планиране на комплекса, който ще  включва плувен басейн с олимпийски размери 50/25 м., съблекални и трибуни към него. Ще бъде сертифициран за осъществяване на надпревари по плувни спортове. Спортният комплекс ще включва и две тенис стадиони на клей, протеинов бар и други екстри. Ще бъдат употребявани различни благоприятни условия за отопление и осветяване - фотоволтаици, водород. Тенис игрищата ще могат да се покриват през зимата с т.нар балон, с цел да се употребяват целогодишно.
 Първолаци ще учат в ремонтирана общинска постройка в Стамболийски Първолаци ще учат в ремонтирана общинска постройка в Стамболийски
Започна главен ремонт на общинската постройка, която е към ДГ " Слънце “. Предвижда се тук да бъдат построени класни стаи за...
Премиерът Бойко Борисов е осведомен
с всички инфраструктурни планове на
общините на територията на Пловдив област,
включително и с целите за нашата община, а точно: до края на мандата да бъде построен довеждащият колектор на Куртово Конаре, да стартираме плана за канализация на Ново село и да се обезпечи нужният план за канализация за Триводици. Смятам, че с разбирането от страна на премиера какъв брой е значимо да се оказва помощ на общините тези уреди ще бъдат построени. Бъдещите планове, които са приоритет за нашата община, са свързани и с инфраструктурата в селата. А след реализацията на плановете за читалището, площада и лятното кино в Стамболийски господин Бойко Борисов персонално ще пристигна, с цел да види резултатите от нашата работа.
-Вие сте и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ Пловдив област, по тази причина, в случай че разрешите, един политически въпрос: Каква е прогнозата Ви за идните на 4 април избори за Народно заседание!
 Ремонтираха читалище в Триводици за първи път от 30 години Ремонтираха читалище в Триводици за първи път от 30 години
След като направихме главен външен ремонт на читалището в Триводици, който включваше ремонт на покрив, дограма, фасада и стълбището, с...
-В идващия парламент умерено можем да имаме петима народни представители от Пловдив област. И това е значимо за нас кметовете, тъй като депутатите от районите са нашите представители в централната власт и хората, посредством които се чува нашият глас в политиката и по този начин се вземат решение проблемите в общините. Издигаме млади, образовани, интелигентни и амбициозни хора, които ще влеят нови сили в Политическа партия ГЕРБ.
От Стамболийски имаме двама кандидат-депутати:
Владимир Пильов и Теодора Вълканска,
които са почтени да влязат в новия парламент.
В листата за вота, за който сме в коалиция със Съюз на демократичните сили, са все хора с опит и добър трудов стаж зад тила си, които са се потвърдили като експерти в своите области, а лидерът Дани Каназирева е индивидът, който ни беше необходим, с цел да овладее силата, която имаме, и да я насочи с нейния хъс за работа в вярната посока. Правилната посока е политиката, водена от премиера Бойко Борисов и държавното управление на Политическа партия ГЕРБ. Благодарен съм, че постоянно сте оценявали направеното през първия и в този момент по време на втория ми мандат, само че с цел да довършим започнатите планове, ни е належащо държавно управление на ГЕРБ, от което чакаме финансиране на плануваните поправки на улици, тротоари, спортна база и за създаване на канализацията в селата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР