Г-н Ли каза, че правителството ще емитира 1 трилион юана

...
Г-н Ли каза, че правителството ще емитира 1 трилион юана
Коментари Харесай

Китай си поставя амбициозна цел за растеж от около 5% и обявява увеличения на военните разходи в Общокитайския народен конгрес

Г-н Ли сподели, че държавното управление ще емитира 1 трилион юана (около 110 милиарда паунда) в „ свръхдълги специфични съкровищни ​​облигации “ през 2024 година и през всяка от идващите няколко години – от дълго време предстоящо в допълнение заричане за държавни разноски, които да оказват помощ за поддържане на забавящия се напредък.

Управляващата комунистическа партия натъртва на нуждата от увеличение на потребителските разноски, с цел да помогне за стимулиране на стопанска система.

Възстановяването, водено от потребителите, на което разчиташе след края на контрола върху пандемията в края на 2022 година, се забави в средата на предходната година.

Падащите цени на жилищата и терзанията за работните места оставиха доста фамилии или неохотни или не можете да харчите повече.

През 2023 година стопанската система набъбна с ритъм от 5,2%, само че това беше след доста муден годишен ритъм на напредък от 3% през 2022 година, когато страната понасяше най-тежките разтърсвания от Пандемия от COVID-19.

Прочетете още международни нов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР