Г-н Клечков, как се справя България с Ковид кризата на

...
Г-н Клечков, как се справя България с Ковид кризата на
Коментари Харесай

Бойко Клечков, БСП: Знаем как да овладеем кризата в здравеопазването, Борисов е най-слабият премиер в Европа*

Г-н Клечков, по какъв начин се оправя България с Ковид рецесията на фона на останалите страни?
Според данните от международната статистика България е преди всичко по смъртност в Европа и на второ в света, след Мексико. Същевременно е на последно място по имунизации в Европа и минимум контрактувани ваксини с Европейската комисия по виновност на българското държавно управление.  Каза го преди броени дни канцлерът Меркел. Нашият водач Корнелия Нинова сподели протокол от Здравната комисия в Народното събрание, в който е записано, че министърът на опазването на здравето споделя следното С писмо от 14 октомври до Европейската комисия България съобщи експлицитен отвод от включване в съглашението за закупуване на ваксини от единия тип ”. След това Европейската комисия публично декларира, че България е единствена отказала ваксини и българското държавно управление взема решение да разпореди на друга страна тя да ги закупи от наше име и по-късно да ни ги препродаде.
Оценката за оправянето с рецесията на ръководещите е европейска двойка. Борисов се оказа най-слабият и неопитен министър председател в цяла Европа. Той сложи на риск живота и здравето на българските жители. Очевидно е, че не може повече да продължава по този начин.
Какво оферирате от Българска социалистическа партия за излизане от тази обстановка?
Дългосрочно предлагаме лечебните заведения да не са търговски сдружения. Здравето да не бизнес. Краткосрочно предлагаме да се възвръщат описите за описите на възрастните, хората на първа линия и хронично болните като се стартира с имунизирането първо от тях. В момента тече безпорядък и връзкарство  в процеса. Искаме вакснирането да се прави от персоналните лекари, тъй като те си познават пациентите най-добре. Предложихме незабавен импорт на съветски и китайски ваксини, с цел да се преодолее дефицитът им. Да се разделят лечебните заведения на ковид- лечебни заведения и чисти от коронавирус И още някои незабавни ограничения, които да понижат смъртноста и епидемията. Ние, от Българска социалистическа партия знаем по какъв начин да се овладее рецесията, тъй като имаме проект и воля, за разлика от ръководещите.
Как върви акцията ви в Кюстендил? Какво би трябвало да се свърши в спешен  порядък в региона?
В Кюстендил акцията върви според нашата стратегия. Срещите с хората са ни най-важни. По селата проблемите като че ли са безкрайни и там хората са оставени на самооцеляване. В 21 век, съвсем няма село в Кюстендилска област, където да има замърсен тръбопровод, a към момента се употребяват септични ями. В редица села се постанова да се построяват пречиствателни станции. Много улици не са асфалтирани. В годините се унищожи инфраструктурата на " Напоителни системи ". Безстопанствеността и неналичието на държавност разрешиха помпите да бъдат откраднати, а тръбите нарязани за скрап. Ако желаеме земеделието в региона да върви, по най-бързият метод би трябвало възстановим унищоженото.
Докъде стигна плана за нов язовир в региона?
 Със сигурност би трябвало да бъде завършен язовир " Кюстендил ". Предполагам знаете 65% от оборудването е направено. Този язовир ще задоволи популацията от района с питейна вода и напояването на цялото Кюстендилско поле. Бойко Борисов, още на на изборите през 2013 година на площад " Велбъжд " в Кюстендил разгласи: " в случай че ни изберете ще довършим язовир " Кюстендил ".
Кюстендил е прочут със земеделието си. Какви са проблемите в този бранш при вас?
 Проф. Георги Михайлов: България катастрофира в две посоки: имунизационен календар и смъртност Проф. Георги Михайлов: България катастрофира в две посоки: имунизационен календар и смъртност
„ Ковид-19 е нов респираторен вирус, чужд за света и по тази причина основава огромен проблем за здравната система. Не са познати неговите...
Държавата би трябвало да се ангажира с осъществяване на продукцията на земеделските производители. За задачата е належащо в района да се направи съществено дружество за преправка на овощарска и зеленчукова продукция. Вие знаете, че доста земеделци насадиха съществени масиви с череши. В годините се вижда, че страната се ангажира единствено с защитата от жандармерия на масивите с череши, само че нещата не свършват до тук. Ниските изкупени цени демотивират производителите. Подигравка е продукцията да се изкупува под себестойност. Все по постоянно се виждат разгласи " Продавам млада черешова градина ". Наблюдава се към този момент плодовете на черешите да остават по дърветата. Ако това продължи по този начин, не виждам по какъв начин овощарите в кюстендилско ще оцелеят.
А туризма?
Проблемите в туризма са също не по-малки. Кюстендил преди години бе прочут с балнеолечението. Почти всяка къща даваше кревати на ползващи балнеолечението. Всички ведомствени станции работеха.Вече не се приказва за Кюстендил като балнеоложка дистинация. Необхидимо страната да се ангажира с казуса. Може би би трябвало да се работи доста, Кюстендил да се създава и разпространява като СПА дистинация. Защо да не се мисли по тематиката " Дервиш баня " да стане съвременен СПА център, който да се ръководи от съдружие на хотелиерите в Кюстендил. Вижда се, че е непостижимо дребни хотелчета да оферират независимо СПА услугите. Необходимо е тяхното обединяване. Знам, че компликациите са съществени, само че не се ли обединят община, страна и частните бизнесмени няма по какъв начин да стане. Предприемачите ще са мотор за връщане туристите в Кюстендил.
*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за акция за парламентарни избори 2021.
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР