Г-н Кирил Добрев бе видимо притеснен. Този конгрес на БСП

...
Г-н Кирил Добрев бе видимо притеснен. Този конгрес на БСП
Коментари Харесай

Цветанов затапи Кирил Добрев с графика за нивото на корупцията при ГЕРБ и БСП

" Г-н Кирил Добрев бе очевидно обезпокоен. Този конгрес на Българска социалистическа партия беше с една доста ясна цел. Той нямаше отношение към неутрализирането на ГЕРБ. Когато интригата ти е метод на опция, би трябвало да излезеш и да кажеш " стоп ". Не можеш да кажеш, че не искаш да си част от председателството на Европейски Съюз тук. Това ни чака в идващите 18 месеца ". Това сподели Цветан Цветанов в студиото на " Тази заран " по bTV. " Ще вършим указател на подправените вести на Българска социалистическа партия. Когато ръководи Българска социалистическа партия се стопират фондовете. Когато ръководи ГЕРБ има стопански напредък. Българска социалистическа партия е дива съпротива. Видяхте ли някъде да има нещо, което да бъде рационално, конкурентно и различно? Защо не извадиха различния си бюджет през 2013 година, когато имаше 5,5 недостиг, а банковата система бе пред колапс. В момента имаме стопански напредък ", изясни Цветанов пред Хекимян.

" С наслаждение чакаме да водим разногласието за корупцията в българския парламент. Вотът на съмнение е парламентарен метод. Това е обикновено и демократично. Но когато искаш да разчистваш вътрешнополитическите си проблеми посредством такива неща... Българска социалистическа партия имат ли управнически мандат? Нямат. През 2009 година Българска социалистическа партия имаха по-голям избор на доверие. Ние сме спечелили изборите демократично. 2014 година те още веднъж трансформираха законодателството. Спечелиха изборите с 11% % разлика. Българска социалистическа партия нямат капацитета да са опция. Може ли Българска социалистическа партия да приказват за битка с корупцията ", пита той.

Цветанов извади графика, която демонстрира равнището на корупцията по време на ръководството на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Той я изясни по този начин: " Виждате показателя на корупция при Българска социалистическа партия и ГЕРБ. По времето на Орешарски корупцията бе в най-високо равнище. Високите проценти на ГЕРБ идват единствено след ръководство на Българска социалистическа партия. Защо не попитахте Кирил Добрев какво се случи с техните автомагистрали? "



" Ние ще създадем съвещание и ще се срещнем с всички обстоятелства по отношение на компаниите, които са хипотетично близки до здравния министър и печелят публичните поръчки. Прокуратурата се произнесла с отвод от формиране на произвеждане още когато проф. Петров не е бил министър, с претекст, че обстоятелствата не са били задоволителни. Ние не би трябвало да се одобряваме като проверяваща полиция. Материалът е от през вчерашния ден и е имало диалози сред сътрудници, които са коментирали с господин Петров, който твърди, че обвиняванията нямат нищо общо с истината. Законът е спазен и тук можем да приказваме единствено за моралната страна. Аз не мога да се изричам умело за нещо, което занапред ще се развива. Ние сме безкомпромисни и това ни е силата. Не да търсиш враговете си с партиен билет в партията. Моята брачна половинка работи в държавния бранш от 25 години и нека се пенсионира до няколко години. Всичко зависи от икономическия напредък. Към края на мандата ще бъдем с 650 лева минимална работна заплата и 1500 лева междинна работна заплата ", съобщи той.

" Искам доста ясно да кажа - в никакъв случай не сме разглеждали тематиката да управляваме с Българска социалистическа партия. Никога не сме поемали ангажимент и не сме го коментирали. Когато с министър председателят обсъждахме тематиките, осъзнахме, че би трябвало да заявим изрично, че в никакъв случай няма да създадем коалиция с Българска социалистическа партия. В тази обстановка, в която се намираме, смятате ли, че Българска социалистическа партия могат да бъдат национално виновна партия ", заключи Цветанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР