Г-н Каримански е кандидат на Има такъв народ за гуверньор

...
Г-н Каримански е кандидат на Има такъв народ за гуверньор
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков и ПП извършват политически рекет върху ИТН

" Г-н Каримански е претендент на " ИТН " за гуверньор на Българска народна банка и и ние стоим зад тази кандидатура ". Това съобщи Тошко Йорданов пред публицисти преди началото на съдружния съвет, заяви Българска национална телевизия.

Йорданов упрекна премиера и " Продължаваме промяната " в политически рекет.

" Слушах изказването на министър-председателя и това, което вършат Кирил Петков, Асен Василев и Политическа партия, точната дума е рекет - политически рекет върху Има Такъв Народ, върху Министерството на районното развиване, рекет върху всеки един водач - приказвам за строителните компании. На всичкото от горната страна си разрешават да вършат подмятания, че там има спекулация, която ние надали не ще вземем и ще продължим като ГЕРБ ", съобщи той.

Решението за изплащането на половината от заплатите на пътните строители е по концепция на министър-председателя и е било подкрепено от финансовия министър да влезе в Народно събрание, съобщи Йорданов. Подчерта, че текстът е редактиран персонално от Кирил Петков и Лена Бориславова, което няма нищо общо с Има Такъв Народ и Министерство на регионалното развитие.

" Оттук нататък тези пари да ги отпуска Министерски съвет с решение и това да не е в Министерство на регионалното развитие. Да обясня, че това са милиард и нещо неплатени заплати за осъществена активност - Асен Василев искаше Министерство на регионалното развитие да ги дава от личния си бюджет, макар че това не е е планувано там ", разяснява още Тошко Йорданов.

Сега ще се кача горе и ще предложа на съдружния съвет всички огромни заплащания в страната да се утвърждават от специфична комисия в Народното събрание, добави Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР