- Г-н Иванов, КРИБ подкрепя ли днешния протест на Камарата

...
- Г-н Иванов, КРИБ подкрепя ли днешния протест на Камарата
Коментари Харесай

Главният секретар на КРИБ Евгений Иванов: Възникват съмнения, че зад атаката срещу строителите стоят чужди на България интереси

- Г-н Иванов, КРИБ поддържа ли днешния митинг на Камарата на строителите в България?

Да, КРИБ изцяло поддържаме мирния митинг и настояванията на строителния отрасъл. Това е секторът, който създава над 12 % от Брутният вътрешен продукт и офанзивата против него е офанзива против цялата стопанска система на България. Не може с антибългарски нихилизъм, с популистка и безотговорна, граничеща с национално изменничество партийна реторика да се сочат тези хора като нарушители, които да бъдат пратени в пандиза, и то без да се съблюдава законовият развой. Политиците не са съдии. Това има извънредно отрицателно въздействие и върху целия бизнес. Ние, от КРИБ, градивно и сполучливо работим за подобряването на бизнес климата.

- Какъв е анализът ви на политическата бизнес-атака?

- Възникват съществени подозрения, че зад офанзивата против строителния бранш и против цялата стопанска система на България стоят големи непознати на България ползи, тъй като следва усвояването на 15 мрлд евро, предоставяни безплатно от Европейски Съюз. Спомнете си предходно ръководство: автомагистралата Люлин – кой я строи, до каква степен я докара и на каква цена. Спомнете си, кой я довърши от нищото, в какви периоди и на каква цена. Спомнете си автомагистрала Струма - в правата до Сандански – кой я строи, до каква степен я докара и кой я приключи. Спомнете си и международно незнайната португалска „ мегакомпания “, която щеше да построява тол-системата на автомагистрала Тракия. Но тогава мълчанието на сегашните „ национални будители “ беше оглушително.

- Смятате ли, че митингът нарушава спокойствието на жителите на София?

- Не, това е един кротичък митинг, който не пречи на напредването на хората. Знаем - имаше доста митинги в последно време, които нарушаваха правата на жителите. Имаше напън на улицата върху вземането на едно или друго управническо решение. Ние от КРИБ застанахме твърдо срещу това. В случая със строителите имаме едно спокойно наличие, което би трябвало да покаже, че има проблем и този проблем е доста огромен.

- Вчера работодателите се срещнахте с президента – коментирахте ли митинга на строителите и какво му казахте?

- От името на КРИБ му споделих, че капиталът е страхлив по формулировка и е значимо в каква среда ще бъде подложен. Подчертах пред президента, че бизнесът не е нарушител и че политиците - с дейностите и говоренето си - постоянно основават среда за социална непоносимост към инициативните хора. С обстоятелства оспорих позицията на президента, че има приключване на капитали от България. Цитирах вложения на членове на КРИБ, да вземем за пример в Съединени американски щати, като метод за диверсификация на вложенията и разпределение на риска. Предупредих президента Румен Радев, че в случай че негативизмът продължи и пристигна някое ляво или левичарско държавно управление, то българският бизнес ще има къде отвън България да продължи своята икономическа активност. Членове на КРИБ, които са вложили на открито, получават най-престижните бизнес награди в чужбина, а тук ги хулят. Подчертах, че се нарушава салдото сред рецензията и положителната вест. Така постоянно се стига единствено до подправени вести във връзка на вложенията в района. В диалога с нас президентът Радев показа в по-различна светлина, да вземем за пример, една голяма инвестиция на Кока-Кола България – открития у нас максимален, отвън Съединени американски щати, развоен център за осведомителни технологии, който дава отговор за цифровата промяна на цялата Coca-Cola Company. Според информацията, която някой беше дал на президента, Кока Кола била основала единствено прът център с телефони и компютри. Изтъкнах пред президента, че това е индустриален хъб и показах, че посредством своите сдружения тук компанията към този момент има над 2300 чиновници. Кока-кола България, член на КРИБ, получи и най-високата премия на КРИБ за качество, напредък и нововъведения от България. Плод на вложенията на компанията в България е и неповторимата в света сбирка от 6 дизайнерски бутилки с български шевици и надпис на кирилица. Всичко това не може с лека ръка да се омаловажава и да се подценява, и то от институцията, която би трябвало да пази българския народен интерес, сподели още Иванов пред Блиц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР