Г-н Гутман твърди, че технологичният гигант е измамил до 25

...
Г-н Гутман твърди, че технологичният гигант е измамил до 25
Коментари Харесай

Притежавахте по-стар iPhone? Можете да получите изплащане от съдебно дело в Обединеното кралство, което твърди, че устройствата са били „задушени“

Г-н Гутман твърди, че софтуерният колос е измамил до 25 милиона клиенти, като е „ задушил “ устройствата им без тяхно познание.

Това стана посредством софтуерни актуализации, които понижават продуктивността на по-старите телефони с течение на времето, се твърди в делото.

Твърди се, че засегнатите модели включват 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 и 7 Plus.

Г-н Гутман е упрекнат, че употребява своето пазарно владичество в Обединеното кралство, като дейно принуждава хората да заплащат за аварийни акумулатори или напълно нови телефони.

Трябва ли казусът - който Apple разказа като „ без основа “ – бъдете сполучливи, всички притежатели ще имат право на обезщетение за всеки обиден модел, който са имали.

Прочетете повече:
Какво би трябвало да знаете за iOS 17
iPhone 15 е a ужасно устройство - само че иновация мъчно се намира

Американската компания изрично отхвърли всички акумулатори в нейните телефони да са дефектни, като се изключи няколко модела iPhone 6S.

В тези случаи тя предлага безвъзмездни смени на акумулатори.

„ Никога не сме – и в никакъв случай не бихме създали нищо, с цел да съкратим съзнателно живота на който и да е артикул на Apple или да влошим потребителското преживяване, с цел да подтикваме надстройките на клиентите “, се споделя в изказване.

„ Нашата цел постоянно е била да сътворяваме артикули, които клиентите ни харесват, и издръжливостта на iPhone допустимо най-дълго е значима част от това. “

Apple по-рано, само че сподели, че беше належащо за отбрана на техните съставни елементи.

„ Голяма стъпка към потребителското правораздаване “

Apple се опита да отхвърли делото на господин Гутман, само че Апелативният арбитражен съд за конкуренцията към този момент реши, че може да продължи, макар че сподели, че на случая липсва известна „ изясненост и уточненост “.

Той е изискал от правния екип на господин Гутман да позволи проблемите преди какъвто и да е правосъден развой и може също да се наложи той да промени договореностите си за финансиране. Apple още веднъж трансформира конектора

Ищецът разказа решението на съда като „ огромна стъпка към потребителското правораздаване “.

„ Това отваря пътя за милиони консуматори да получат компенсацията, което заслужават “, той добави.

Г-н Гутман търси обезщетение до £1,6 милиарда, като междинният диапазон е £853 млн.

Apple преди този момент заплати $113 млн. (£93 млн.) за споразумяване на сходен случай в Аризона и 500 милиона $ (413 милиона английски лири) за определяне на различен в Калифорния.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР