Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви

...
Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви
Коментари Харесай

Симеонов: Бюджетът е добре аранжирана пица Калцоне

Г-н Горанов, за нас е чест и наслаждение да ви предоставим думата да визиите бюджета за 2018 година по този начин наречената богата, добре аранжирана пица "Калцоне ".

Така вицепремиерът Валери Симеонов даде думата на финансовия министър при започване на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, заяви dir.bg.

Сравнението на бюджета с пици стартира от Симеон Дянков, когато тя бе прекомерно постна. Преди дни Менда Стоянова (председател на бюджетната комисия в НС) пък сподели, че 'пицата " за 2018 година е няма луканка, само че е щедро поръсена с пармезан.

Днес вицепремиерът Валери Симеонов я дефинира много по-апетитно.

Министърът на финансите Владислав Горанов подсети по време на съвещанието на Тристранния съвет, че бюджетът преразпределя създаваното от работодателите и служащите и няма по какъв начин да регистрира безусловно златното сечение сред желанията на обособените страни.

Бюджетът за 2018 година дава опция страната обикновено да извършва функционалностите си и връща част от положителните процеси в стопанската система и към чиновниците, заети в бюджетната сфера, въпреки и не с темповете, с които на тях им се желае и не с темповете, които са в действителния бранш, съобщи Горанов.

Реалният бранш обаче е движещият стопанската система и няма по какъв начин да чакаме както в някои страни се вършат опити бюджетният бранш да диктува темпа на повишаване на приходите, посочи финансовият министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР