Г-н Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с

...
Г-н Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с
Коментари Харесай

Даниел Митов за външно министерство: Изказванията на ПП-ДБ следват логиката на Румен Радев

„ Г-н Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с Бойко Борисов и получих цялостна поддръжка от него. Г-н Главчев явно не е могъл да се сработи с външния министър, който освободи, и е търсил човек, който да подсигурява ясна външна политика, опряна на явен европейски и проатлантически профил. “ Това написа Даниел Митов във връзка предлагането за оглави външно министерство.

Припомняме, че Румен Радев реагира остро на желаните рокади от страна на служебния министър председател Димитър Главчев и загатна, че не няма да подпише указа за желаните рокади.

„ Разочарован съм от ПП-ДБ. Изказванията им следват логиката на президента Румен Радев. Парадигмата за сформиране на служебни държавни управления беше изменена напълно “, допъли Митов.

Той напомни, че служебните държавни управления зависят от Народното събрание. Премиерът би трябвало да търси поддръжка в Народното събрание. „ Вместо сътрудниците от ПП-ДБ да излязат и да защитат логиката на измененията в Конституцията, те се занимават с това да изясняват чие ще бъде служебното държавно управление. В последна сметка измененията в Конституцията се случиха дружно и по тяхно гледище и с техните оферти. Сега сега е редно да излязат и да ги защитят “, добави Митов.

Депутатът от ГЕРБ е на мнение, че Радев няма желание да подпише указа. „ Това ще е тест за неговата геополитическа и външно-политическа ориентировка. Той доста добре знае какви външно-политически позиции заемам аз и каква политика ще последвам като външен министър “, безапелационен е Митов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР