Г-н Гешев за поредно откриване на парламент не смее да

...
Г-н Гешев за поредно откриване на парламент не смее да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Надявам се отсъствието на Гешев в НС да е знак, че се готви за оставка

Г-н Гешев за следващо разкриване на парламент не смее да се появи тук. Надявам се, че това е израз на това, че той се приготвя да си подаде оставката. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов при започване на 46-тото Нардоно заседание.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/522037709074503
" Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме дружно да орем държавната равнища и да пожелая на всички сила и здрав разсъдък. България е в рецесия и най-очевидното изказване и проявяване на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, обикновено ръководство. Нямаме ръководство, което се употребява с доверие, нямаме ръководство, което се употребява парламентарна поддръжка и нямаме ясна формула за това по какъв начин да съставим последващо ръководство ", съобщи Иванов.

По думите му страната е изправена пред съществени провокации. " На първо място подготовката за задаваща се последваща коронавирус вълна. Това е извънредно значимо за нас и още на следващия ден на председателски съвет ще сондираме сътрудниците от другите парламентарни сили и какви ограничения можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да посочи какво бихме могли да създадем в Народното събрание дружно, с цел да стартираме доста бързо да поддържаме напъните на служебния кабинет и здравните управляващи ", акцентира още Христо Иванов.

Според него депутатите би трябвало да обезпечат бързо внасянето на Плана за възобновяване и да се подсигурява, че парите няма да бъдат откраднати.

" Трябва да стартираме оптимално бързо работа по бюджет на смяната. Той би трябвало не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него би трябвало да заложим модела на възобновяване и решителни ограничения за повишение на успеваемостта на обществените разноски ", сподели още Христо Иванов.

" Това ще бъде един бюджет на смяната, в който да заложим модела на възобновяване и възстановяване на обществените разноски. Тогава ще можем при по-голяма успеваемост и бистрота да потърсим благоприятни условия за преизчисляване на пенсиите, за политики на обществени услуги, опазването на здравето и развъждането на деца ", изясни той. И даде като образец протичащото се в " Пирогов " с цел да онагледи нуждата от здравна промяна.

" Това, което се случва с една болница в България, би трябвало да бъде знак, че е извънредно време за сериозен диалог за промяна в опазването на здравето. Отвъд съответните проблеми стои систематичната неспособност на българските лекари да си правят работата, в която те са сложени, тъй като ние по този начин и не направихме цялостна промяна на опазването на здравето ", добави още той.

Той акцентира, че акцент за " Демократична България " ще бъдат българите в чужбина, промяната на Изборния кодекс, с цел да се увеличи прозрачността, да се чува всеки глас, да се увеличи опцията на всички класи и групи в обществото на вземат участие в този развой, образуването на политиките за климата, вложения в българската просвета, обучение и просвета.

" В този парламент би трябвало да отстоим българския народен интерес, да намерим решение на казуса с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, само че би трябвало да намерим метод да станем дружно членове на европейското семейство ", съобщи Иванов.

Христо Иванов разяснява и тематиката с корупционния модел в България. " Той е инкорпориран политически в това, което ние назоваваме сарайския модел и има своето най-върхово проявяване в ръководството на Бойко Борисов. Именно този модел, точно решението на този проблем като систематичен и бездънен, е действителният отговор на това по какъв начин България да излезе от рецесията ", сподели още той.

" Даже ми е неловко да изтъквам отчета на Европейска комисия, тъй като българските жители го споделиха. Г-н Гешев за следващо разкриване на парламент не смее да се появи тук. Надявам се, че това е израз на това, че той се приготвя да си подаде оставката ", разяснява Иванов проблемите в правосъдната система.

Той също по този начин разказа по какъв начин България да бъде извадена от дългогодишната рецесия.

Според него кои са партии на смяната и кои са партии на дълбоката смяна, ще се разбере.
Христо Иванов обърна внимание, че страната ни продължава да бъде под наблюдаване на Съвета на Европа и последният отчет още веднъж ни е повторил нещата отпреди.

По думите му би трябвало армията ни би трябвало да бъде осъвременена, а сигурността на страната ни да се укрепи. Той заприказва още за електронно ръководство и лустрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР