Г-н Георги Самуилов и съветът на директорите на ПФК Ботев

...
Г-н Георги Самуилов и съветът на директорите на ПФК Ботев
Коментари Харесай

Ръководството на Ботев с ново изявление

Г-н Георги Самуилов и съветът на шефовете на ПФК Ботев АД изрично поддържа спуснатите от държавното управление на Република България ограничения против разпространяването на COVID-19. Цялата общност е длъжна да се сплоти в битката с вируса, а държавното управление реагира съответно и в точния момент, като признатият проект за деяние дава отговор на сериозния проблем, пред който е изправен българският народ.

" В тази връзка, ние продължаваме да следим обстановката с разпространяването на рисковия вирус, както и прецизно да изпълняваме напътствията и препоръките на спешния щаб. С оглед моментната спешна обстановка в българския футбол и упованията на способените здравни управляващи за развиването на пандемията, ние показваме нашето изрично предпочитание шампионатът през сезон 2019/2020 да приключи при следния график:

1. При възобновяване на шампионата в efbet Лига да бъдат доиграни оставащите два кръга от постоянния сезон.

2. Да се изиграят полуфиналите и финалът за Купата на България, с цел да бъде избран победител в шампионата.

Смятаме за невероятно и утопично мачовете от плейофната фаза на шампионата да бъдат изиграни с оглед невижданата обстановка поради разпространяването на COVID-19 и календарът на УЕФА, който все още остава неизменен.

Ние имаме вяра, че управителните органи в българския футбол ще вземат верните решения по отношение на подновяването на мачовете в родния хайлайф. Решението по кое време тъкмо да се рестартират дуелите би трябвало да бъде в съгласие с държавното управление на Република България, с цел да се избегне рискуване здравето на футболистите. В същото време бихме желали да отправим молба към БФС за ясни инструкции по кое време и по какъв метод подготвителните занимания на тимовете в efbet Лига могат да бъдат обновени.

Ние изрично заявяваме позицията си, че желаеме мачовете да се вземат решение на терена. ПФК Ботев постоянно е бил знак на честната борба и битката до финален мирис и за нас прекратяването на шампионата и Купата на България не стои на дневен ред.

С почитание,

Г-н Георги Самуилов

Съвет на шефовете на ПФК Ботев АД ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР