-Г-н Гаел Бонел Санчес, след няколко дни е Коледа. Как

...
-Г-н Гаел Бонел Санчес, след няколко дни е Коледа. Как
Коментари Харесай

Гаел Бонел Санчес: Коледа ме връща в детството!

-Г-н Гаел Бонел Санчес, след няколко дни е Коледа. Как ще отбележите празника?

-Аз съм от хората, които обичат Коледа. Този празник е магичен и ми припомня за детството. Той е синоним за прибиране при фамилията ми. Може би, тъй като постоянно ме няма у дома, поради моите бизнес инициативи. Когато е Коледа, значи, че ще сме дружно. Нашата Коледа е напълно елементарна. В обществените медии непрекъснато могат да се видят красиви коледни дръвчета, неверотни декори. Но за мен Коледа не е това, не е съревнование за това кой ще има по-красива елха. Това е магия, която сплотява хората и техните фамилии.

-Това значи ли, че ще се приберете във Франция за Коледа?

-Да, ще отлетя за Париж, ние живеем в град до Париж. Ще прекарам празника със фамилията си и на 27 декември още веднъж ще се върна в София. Щастлив съм, тъй като магията на празника е да сплотява хората. Ще употребявам момента, да поисквам на вас и на читателите ви Весела Коледа!

-Благодаря ви! Готов ли сте с подаръците към този момент?

-При мен е допустимо най-лошият сюжет – всичко закупувам в последния миг (смее се). Не тъй като не желая, а тъй като желая да ги купя от Париж, чисто по на практика прчини. Що се отнася до самите дарове – постоянно желая да взема най-хубавото за всеки един. Купувам това, от което имат потребност и това, което желаят, несъмнено, да получат.

-Наскоро представихте своя лична сбирка часовници с подписа на Наполеон Бонапарт. Как ви хрумна концепцията за сбирката Heroïca Tempus?

-Много съм горделив, че направихме Heroïca Tempus. Създадох сбирката с Кристоф Голай и мисля, че направих верния избор. Неговата компания Golay Spierer е на пазара за първокласни и неповторими артикули от дълги години в Швейцария. Брандът е емблема за качество.

Колкото до концепцията - макар че не съм във вътрешността в часовникарската промишленост желаех да направя нещо новаторско, тъй като в последните години тя тъпчеше на едно място. Тази сбирка разкрива кой съм аз по някакъв метод. Когато върша биснес постоянно се пробвам да върша нещо ново, другояче не съм заинтригуван. Така че се чудех какво мога да направя и в тази промишленост. Направих изследване измежду хората, които обичат часовници, разбрах, че имат пристрастеност към тези аксесоари, само че освен към тях, а и към историята. И си помислих, че мога да сложа нещо, написно от обичаните им персонажи от историята, което да ги предизвика да се гордеят. Така взех решение да направя нещо обвързвано с това. А какъв по-добър знак за един човек от неговия автограф. Той го показва. И нямаше по-добра концепция от това – да сложим същински автограф на историческа персона вътре в часовника. А за какво избрах Наполеон за първия часовиник. Много е просто. Той се е опитвал да внесе нещо ново в света, имал великански хрумвания. Не споделям, че всичките са били страхотни, тъй като въпреки всичко е лишил доста човешки животи. Няма по какъв начин да се приказва за която и да е война от позитивна позиция. Но въпреки всичко не можем да отречем, че той е огромна историческа персона. Той е знак на Франция и най-добре пресъздава френската история. Затова и взех решение да пускам този план точно с него. Това беше малко рисково, тъй като хората или го обичат или го ненавиждат. Няма приблизително състояние. Но аз рискувах и го направих.

-Кои ще бъдат идващите известни персони, чиито подписи ще включите в сбирката с часовници?

-Айнщайн. Вече сме платили правата за същинския автограф на Айнщайн. Не мога да ви кажа доста детайлности за това по какъв начин ще наподобява самия часовник, тъй като сега сме се се фокусирали върху този с подписа на Наполеон. А за какво сме избрали Айнщайн – мисля, че е явно (смее се).

-Имате ли концепция да извършите часовник с автограф и на някоя значима персона от България?

-Честно казано мисля да го направя с подписа на някоя българска историческа персона, само че не някоя звезда от съвремието. Легенда или народен воин. Тези две понятия звучат еднообразно, само че мисля, че България има доста значими персони, дали живота си за страната. И всички българи се гордеят с тях. Имате доста герои, бих загатнал имената на Васил Левски и Христо Ботев, само че съм избрал към момента кого да създадем. Самата сбирка с часовници не е затворена единствено в границите на Франция и френските герои, а в противен случай – отворена е за целия свят. Именно това ми харесва в целия този план. Можем да изберем исторически значими персони от съвсем всяка страна. Тъй като сега пребивавам в България, сигурно ще обърна даже повече внимание на личността, която ще избера за часовниците.

-В едно от своите предходни изявленията казвате, че планът на живота ви е обвързван с космоса. Какво значи това?

-Да, по този начин е. Аз обичам красивите неща, елементарни неща от живота, които ни вършат щастливи. Понякога ние хората сме фокусирани прекомерно доста към лукса, прекомерно сме егоцентрични и материално настроени. И забраяме есенцията, която е животът. Какъв е смисълът на живота. Това е малко криеща компликации тематика, тъй като всеки човек има своя лична позиция, която минава през неговото обучение, вяра, етнос и така нататък Новсе отново има и нещо общо, което господства. Аз постоянно съм бил обвързван с космоса, още откогато бях дете. Спомням си, че постоянно питах дядо си, за какво има звезди на небето, какво има след звездите и така нататък След това като тинейджър имах толкоз доста екзистенциални въпроси. Предполагам доста тинейджъри са си ги задавали. Именно по тази причина и започнах да мисля профеисонално в тази посока. Да насоча бизнеса си към космоса. Но това не значимо единствено за мен, върша го за всички хора. В главата ми се въртят и доста въпроси, свързани със гибелта, както допускам при доста хора се слува. Аз не одобрявам гибелта и не желая да изгубвам близки. Именно по този начин се зароди и концепцията ми за космоса. Това ме предизвика да основа този план. Той е доста прекрасен и събрахме огромна сума за реализирането му много бързо. Създадохме компания в Швейцария, имаме доста сътрудници. Много се гордея, тъй като съм обкръжен със страходни хора. Не желая да споделям повече, тъй като сега работим интензивно. Много скоро ще подпишем финалните документи и ще мога да ви разкрия повече елементи.

-Произвеждате водка от хайвер. Как стартира всичко и каква е цената на една бутилка?

-Идеята ми хрумна преди към 3-4 години, когато видях един човек по какъв начин пие водка и яде хайвер, това го има и във филмите. И в мозъка ми незабавно изникна концепцията за комбинацията сред тях. Хайверът не са просто яйцата на рибите. В момента той е доста съвременен. В предишното не е бил толкоз безценен, даже постоянно са го хвърляли на боклукака, тъй като хората не са желали да го ядат. Което е доста необичайно. Но след това се трансформирал в деликатес и цената му е скочила доста. Станал е един тип скъпа стока. И по този начин в мозъка ми пристигна концепцията – щом хората пият водка и мезят с хайвер, значи самите усети доста си подхождат. И по този начин тези два усета ги съчетах в един. Те постоянно са вървяли настрана, само че към този момент не. Може да се каже, че „ живеят “ дружно в Black G Vodka. Както съм казвал и преди, не пристигам от заможно семейство, в противен случай – родителите ми постоянно доста са работели, с цел да можем да имаме най-хубавото. През целия си живот съм се борил самичък, с цел да стигна там, където съм в този момент. В предишното, за нас хайверът беше стока, която не можем да си позволим. И мисля, че за първи път пробвах хайвер когато бях към 22-23 г в един ресторант в Ню Йорк. И още тогава желаех да направя артикул, който да има първокласен тип, само че цената да е допустима за доста хора. Бутилката коства към 60 евро. Да, скъпо е, само че пък можеш да си го пиеш с месеци. Не е като дребна кутия, която си купуваш, отваряш и тя свършва след 2 минути (смее се). След това осъзнах, че хайверът не е за всички. Затова и този бизнес е нишов. След това направих неповторим артикул единствено за най-богатите – Almas Vodka. Не си слагах предел и нямах бюджет. Впрегнах цялото си въображение и открих най-скъпия бял хайвер от есетра албинос. Добиват се единствено към 5 кг на година от него. Цената му може да доближи до 50 000 $ за кг. След акто се снабдих с този неповторим артикул, открих сътрудници в България и съм доста благополучен, че всичко се създава тука. Дизайнът на бутилката е неповторим – формата на амфора с бронз и злато. Един занаятчия на кристала от Париж я създаде. Много се гордея. Не желая да приказвам за цената. Самата направа е извънредно скъпа, по тази причина и трябваше да сложа вярната цена, въпреки всичко вършим бизнес. Няма висока надценка. Струва шестцифрена сума. Много е скъпа. За някои хора това може би звуи неуместно и те не го схващат, само че за други – това е неповторим артикул, който могат да си разрешат и да изживеят необикновено преживяване. Искма да издам, че напълно скоро, в България ще дойде една от тези бутилки и ще бъде в клуба, който напълно скоро ще отворя.

-Мислите ли, че българите биха могли да оценят такава водка?

-Това е друг пазар. Не мисля, че българите гледат на хайвера като на нещо съвременно, както в други страни от Европа. Така че сигурно не е елементарно да правиш бизнес тук с такава водка. Сигурен съм, че има българи, които я харесват, които обичат да ядат хайвер. Не споделям, че българите не я правят оценка, тъй като нямат пари, а тъй като те имат друго виждане.

-Лесно ли се вършат артикули за богатите хора?

-Бих дал отговор по различен метод – аз обичам да влагам неща, които не са правени до момента. Това значи, че прая единствено новаторски планове, те са скъпи и множеството са първокласни, което значи, че костват пари. Не е мъчно, когато знаеш тъкмо какво искаш да направиш. Всеки може да направи същото, каквото й аз, само че би трябвало да му се посветят. Всеки може да бъде сполучлив в своята работа, в своето семейство, в своя живот. Мнго хора съпоставят триумфа с пари. Но това не е по този начин. За да си сполучлив, би трябвало да следваш посоката си и да не се отказваш. Важното е да инвестираш парите си вярно. И да правиш по-големи и огромни планове. Въпросът е да посветиш цялото си време на това, с което си се захванал, без значение дали е за богатите или не. Трябва да се ограничиш от време на време от сладостите на живота, с цел да си се отдал на 100 % на това, което искаш да постигнеш. Например, предходната нощ спах единствено 2 часа и половина, тъй като мислех за идното разкриване на новия си клуб, да може всичко да е съвършено. Обичам да управлявам всичко, даже дизайна. Задавих си въпроса – коя маса да избера. Представете си. Това е пристрастеност, да не го мислиш като работа, а като наслаждение.

-Съвсем скоро ще отоврите ноще клуб в София. Моля, разкажете малко повече за това начинание?

-В България хората обичат да се забавялват и излизат постоянно на бар или дискотека. Това е доста хубаво, тъй като да вземем за пример във Франция не е по този начин. Там половината от клубовете са затворени. Преди 10 г беше доста известно да излезеш надискотека, само че в този момент нещата се трансформираха доста. Младото потомство избира да си организара празненства у дома и да върви по рестранти, където да се забавлява. Но в България, към момента е доста настоящо да се излиза вечер, което ми припомня за моята младост. Клубът ще отвори след към месец и ще бъде доста специфичен. Както към този момент загатнах, обичам да върша нещата по-различни. Ще бъде в Драгалевци и това ще бъде първият клуб в региона там. Името е „ The Miliarder Club” и както се досещате от името ще бъде екскклузивен. Пространството е малко, с цел да бъде интимно и уютно. Дизайнът е доста друг, даже вманиачен. Идеята е напълно моя, а дизайнерът на декори на „ Ню Бояна Филм “ ми оказа помощ да го създадем. Прозорците ще са с лед екрани. Един ден празненството може е с изображения от Ню Йорк, все едно си там, на другия – от Париж. Искам хората да могат да пътуат в моя клуб и всякога атмосферата да е друга. Обзавеждането е извънредно, друга атмосфера. Искам вътре да има хубава атмосфера и позитивна сила.

-Живеете в България. Защо избрахте да се установите тук?

-Да, пребивавам тук. Може би към този момент 7-8 месеца компактно съм в България. Пътувам, несъмнено, доста – до Франция, до Испания, до Щатите. В България имам към този момент доста другари и ми е доста прелестно. Към вашата страна ме насочи мой другар режисьор – Питоф. Той ме посъветва да снима първия си филм тук. Пристигнах с еднопосочен билет и останах няколко месеца. Запознах се с Шимон и Ярив от „ Ню Бояна Филм “. Създадохме доста надълбоко другарство, изключително с Шимон, който ми е като втори татко. Той е управител на студията. Почувствах се като вкъщи си. След това, като взех решение да върша водката с хайвер, още веднъж открих поддръжка в България, благодаря на Георги, който ми оказа помощ да създадем продукта в дестилерия в Пловдив. Всичко това ме накара да се замисля – приятелите, сътрудниците, продуктите са тук, значи би трябвало и аз да остана. България ми оказва помощ доста. Данъците са по-ниски от тези е в Европа. Природата е прелестна. Хората са доста гостоприемни. Много хора ме питат, за какво заставам в България, в случай, че мога да пребивавам навскяъде по света. Аз аз давам отговор – тъй като в София се намира едно от най-големите кино студия. Трябва да се гордеете с това. Не единствено това, несъмнено. Имате доста благоприятни условия тук, макар че животът е сложен. Но чужбина не синоним на триумф. Това бих желал да го подчертая. Благодаря на всички, с които съм се срещнал в България. Надявам се да срещна и нови хора, с които да работим дружно.

-Познавате ли някои от българските звезди?

-Ще ви издам една загадка – не виждам българска телевизия. Не тъй като не желая, а тъй като не разбирам добре езика. Но давам обещание да работя в тази посока (смее се). Така че тези звезди не ги познавам. За мен е мъчно да схвана кой е прочут и кой не. През целяи си живот съм имал ралзични другари. Приятели са ми е да вземем за пример Принцът на Камбоджа и Принцът на Нигерия, един от основателите на „ Ники Бийч “ ми е сътрудник. Харесвам хората такива каквито са, не поради купите и финансовото им положение. В България познавам Васил Найденов, който е великолепен човек. Срещал съм се и с фолкпевеца Илиян, който е доста готин човек. Искам да загатна и името на Питър Бояджиев.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР