Съпруг и съпруга се преместват от Флорида, за да поемат най-старата пощенска служба в света

...
Г-н Форд, родом от Линкълншър, и съпругата му Мери от
Коментари Харесай

Г-н Форд, родом от Линкълншър, и съпругата му Мери от Северен Ланаркшир, са живели и работели във Флорида от 20 години, когато за първи път чул, че пощата се продава преди три години.

Той имаше компания за детайли на самолети в Лейкланд, почистваща самолети за частни собственици, но двойката се надяваше да купи бизнес обратно в Обединеното кралство като техните възрастни майки имаше лошо здравословно състояние.

Те пуснаха оферта и бяха приковани към поста, но имаха втора възможност да купят бизнеса, когато продажбата се провали - и сега са едва 17-те оператори в света най-старата пощенска служба.

Двойката също беше щастлива да открие, че предците на г-жа Форд са от близкия район Muirkirk в Източен Еършър.

Изображение: Sanquhar Post Office в Дъмфрис и Галоуей

Г-н Форд каза: „Удивително е, че преминах от живот във Флорида в продължение на 20 години, където историята е предимно от 19-ти до 20-ти век, до това да стана началник на най-старата пощенска служба в света, която датира от над 300 години.

Крави нараниха трима души близо до плажа - докато човек беше транспортиран с хеликоптер до болница

„Като дете бях запален колекционер на марки и открих, че Предците на Мери са били от местния район.

„Да получим втора възможност да закупим пощенската служба Sanquhar дойде в подходящия момент, когато нашите възрастни майки за съжаление бяха починали.

„Мери и аз сме много развълнувани и смирени да служим на тази общност и също така очакваме с нетърпение да посрещнем туристи от близо и далеч, които идват в Sanquhar, за да опитат удоволствията, които тази оживена общност може да предложи.

„Също така се гордея, че съм 17-ият пощенски началник на тази поща, което не е толкова много, като се има предвид дългата му история.“

Прочетете още новини от Обединеното кралство:
Билдър се закара сам в болница с черва в тениска след странен инцидент
Мъж е обвинен в навлизане след стена за катерене близо до Бъкингамския дворец

Изображение: Бивша поща Назра Алам

Пощенската служба е отворена през 1712 г. и е призната от Световните рекорди на Гинес за най-старата един действащ.

Вторият най-стар в Стокхолм е открит през 1720 г. – докато третият, в Сантяго, Чили, е открит през 1772 г.

Г-жа Форд открива връзките си с местния район, докато сортирайки притежанията на майка си, и откри чифт плетени ръкавици с шарка Sanquhar.

Тя реши да проучи допълнително родословното си дърво и откри, че нейните предци идват от района на Muirkirk.

< p>Г-н Форд, който е служил в Кралските военновъздушни сили, пое поста от пощенската директорка Назра Алам, която управляваше пощата от 2015 г. заедно с покойния си съпруг, д-р Манзур Алам, който почина през ноември 2022 г.

Вече тя се е пенсионирала и се връща в Мидландс, където е живяла преди да се премести в Санкухар.

Главният изпълнителен директор на Post Office Ник Рийд каза: „Като нация трябва да сме толкова горди, че имаме най-дългата в света- работеща поща. Само 16 предишни оператора са го поддържали повече от 300 години.

„Той не само подкрепя по-широката икономика, като привлича туристи от цял ​​свят, но продължава да предоставя ежедневни основни банкови и пощенски услуги на които местните жители, както навсякъде другаде в страната, разчитат."

Пощенската служба е популярна атракция за пощенски и филателни ентусиасти от Обединеното кралство и света и много хора посещават, за да маркират писмата си със специален ръчен печат, носещ „Най-старата пощенска служба в света“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР