Г-н Доган няма връзка с резиденцията в Росенец. Това е

...
Коментари Харесай

Според депутата от ДПС Хамид Хамид Ахмед Доган няма връзка с Росенец. Да, добре!

" Г-н Доган няма връзка с резиденцията в Росенец. Това е една база за водни спортове, която е благосъстоятелност на две търговски сдружения. "

Това са думите на депутата от Движение за права и свободи. Той е правист и (когато му е угодно) обича да изпада във педантизъм. Така че в действителност, както е описвано неведнъж, притежатели на постройките и парцелите в близост по документи са " Хермес солар " и " Стрейтлайн ", като в никоя от тях Ахмед Доган няма присъединяване. Нещо повече, на хартия двете нямат връзка и една с друга.

Следващият логически въпрос обаче е каква е активността на тези две търговски сдружения отвън това да обезпечават местопребиваването на Доган за основна част от годината.

Нека по образеца на Хамид Хамид съпим на формалните документи. " Стрейтлайн " е притежател на голям терен, заобикалящ резиденцията, само че няма никаква активност и чиновници. Самата тя е благосъстоятелност на проектант Калин Тихолов, който е архитект на самото морско имение, а също и шеф в дъщерно сдружение на следената от Ахмед Доган " Топлоелектрическа централа Варна ", притежаващо парцели в региона и яхти. В пет от последните 10 години " Стрейтлайн " регистрира нулеви доходи, като това важи и за 2018 и 2019 година Само през 2014 година има по-съществен еднократен доход и облага (тогава трансферира парцели на " Хермес солар " ) - през останалото време генерира по няколкостотин хиляди лева загуба годишно. Резултатът е, че компанията има -2.4 млн. лева капитал при 6.5 млн. лева дълг незнайно към кого и неразбираемо по какъв начин обслужван.

Но явно това няма по какъв начин да е стопанинът на спортна база. Затова да погледнем " Хермес солар " - за разлика от " Стрейтлайн " тя има активност и даже уебсайт. Там всеки може да научи, че " " Хермес Солар " ООД е една от водещите Европейски компании и единствената Българска компания производител на висококачествени кристални фотоволтаични модули. " А също и че от основаването си 2013 година сполучливо се разраства Има каталози и брошури, фотоси на слънчеви панели и от индустриалната площадка в София - изобщо, всичко каквото прилича.

Никъде обаче не се загатва, че компанията е вложител и в туристически обект в Росенец, който се отдава чартърен. Това въпреки всичко може да се изясни, защото е напълно друга сфера. Но въпросната база няма личен уебсайт и не се вижда никакъв опит той да се промотира и маркетира.
Според ръководителя на парламентарната комисия " Росенец " Калоя Янков през последните години Ахмед Доган населява имението по четири месеца годишно Източник: стоп кадър
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР