- Г-н Димитров, като човек на науката какво е било

...
- Г-н Димитров, като човек на науката какво е било
Коментари Харесай

Доц. Христо Димитров: Дължим на децата страна с правила, пос...

- Г-н Димитров, като човек на науката какво е било отношението Ви към политиката до момента?

- Истината е, че всеки от нас е подвластен от политиката, даже да не се интересува от нея. Все още няма открит механизъм, при който стандартът на живот да не е подвластен от политическата система. Досега съм взел участие интензивно като жител и постоянно съм употребявал правото си на глас.

- Казвате, че постоянно сте дали своят вот, а живеем във времена, в които изказванието, че „ нищо не зависи от мен, какво мога да реализира с гласа си “, е все по-споделяно от хората.

- Това е чувство, насъбрано вследствие на ситуацията, до което ни докара политическата система в България - невъзможността й да се оправя с проблемите ни. Не можем да чакаме от един човек в мъчно състояние да повярва на следващите обещания. Той се усеща изтощен и използван.

- Защо приехте идеята на Политическа партия „ Републиканци за България " като своя?

- На първо място, съм в партията поради господин Вълнев, господин Цветанов и поради хората, които се сплотиха към този план. Познавам по-голямата част от тях. Това са мои себеподобни, на които имам вяра. Надявам се, че ще съм потребен.

Вярвам в фамилните християнски полезности,

твърдоглав съм, Овен съм и одобрявам за свои дела тези, които са обективни, безкористни и в които имам вяра. Визитката ми го демонстрира. Не е инцидентно, че реализирам своите триумфи постепенно и последователно, с доста труд и неизменност. Правя всичко за децата си и за хората, които идват след нас. Искам децата ни да живеят в страна, която има посока, правила и бъдеще.

- Всички през днешния ден приказват за смяна. Как съгласно Вас ще се реализира тя?

- На първо място, като отидем да гласуваме. Когато на 4 април преодолеем страховете си от тази грозна пандемия, която ни се стовари. Да, тя е действителна и не би трябвало да я подценяваме. Но както имаме нужда да спортуваме, имаме предпочитание да отидем на ресторант със фамилията и приятелите си, по този начин би трябвало да имаме предпочитание и да гласуваме. Да създадем свободен, ясно съзнателен избор освен с мозъка, а и със сърцето си. Това е първият метод, по който ще променим нещата. Така ще покажем, че сме свободно гражданско общество, което единствено дефинира бъдещето си. Не бива да се заблуждаваме, че в случай че идните избори не са всеобщи, в случай че не отидем да гласуваме, нещо ще се промени.

- А какъв съгласно Вас е изходът от рецесията, в която се намираме?

- Това би трябвало да е

началото на края на статуквото,

което привикна, на което му е комфортно да печели по този начин избори и да управлява. Надявам се на нови стандарти за ръководството на България. Примери виждаме по целия свят. Политическата класа се промени от поколението, което има друга ценностна система, която вижда живота си по различен метод. Това би трябвало да бъде началото на този нов път. Ще стартираме да се променяме посредством новите хора и новите стандарти, които те изповядват като морал, ценностна система и обучение. Защото в познатите от години политически персони виждаме една предизборна трансформация - къса, лицемерна, с ясната цел бързо да възвърне статуквото.

Управленският хайлайф е като мазна запушалка,

която е затворила политическия буркан и в него не може да се появи нова персона като концепция и образование, която да даде вяра и рестарт на системата.

Ще се оправим, когато се обединим, когато повярваме на хрумвания и когато бъдем по-разумни в избора си, тъй като обединени можем доста. Историята ни го демонстрира. Да не се поддаваме на операции, на неистини и на някакво материално прелъщение. Тогава ще можем да сложим началото.

- Като биолог и зоолог какво е Вашето мнение за Коронавирус обстановката?

- Моето мнение за пандeмията е, че това е рецесията на нашето съвремие, на 21. век. Не желая да съпоставям с политически или стопански рецесии, тъй като даже и един човешки живот е по-голям от всяка друга стойност. Твърдо съм уверен в естествения генезис на COVID-19. Това е вирус от групата на коронавирусите, който по натурален метод преодоля междувидовата преграда. Успя да се трансферира от едно животно в Централна Азия - люспеник, върху човешкия тип. Убеден съм, че е по този начин, тъй като това не се случва за първи път. Но този вирус се оказа мощно вирулентен, с висок контаминантен показател и човечеството не съумя да го овладее. Но с помощта на учените и специалистите, които се сплотиха, започваме да преодоляваме рецесията.

- Защо се случи пандемията?

- Според мен аргументите са световни и не можем да разсъждаваме незадълбочено.

Основната причина за пандемията е числеността и гъстотата на човешката популация

и лесната подвижност - всеки може за няколко часа да е на другия завършек на планетата.

Ще направя една елементарна аритметика - ние натоварваме планетата, на която живеем. Къде се крие обяснението? През последните 150 години човешката популация се усилва взривоопасно. До достигането на 1 милиард души е лишило към 10 хиляди години от човешката ни история. Или това е събитие, което се е състояло към 1850 година Само 170 години по-късно човечеството се е нараснало 7 пъти - до над 7 милиарда. При такива темпове на повишаване безспорно се усилват и потребностите от първични материали. Вероятно това е измежду аргументите в една сходна възходяща популация, каквато е и азиатската, да има такова преплитане сред индивида и природата. А това основава предпоставки патологичен микроорганизъм да стане смъртоносна опасност за нашия тип.

Затова ограниченията са тъкмо такива - разстояние и защитни средства. Така рано или късно COVID-19 ще изчезне, тъй като неговата среда е човешкият организъм.

Визитка

Доц. Христо Димитров е лидер на листата на Политическа партия „ Републиканци за България “ в град Пловдив. Той е учител в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и началник на Катедра „ Зоология “ към Биологическия факултет. Работи и по няколко интернационалните плана с присъединяване на Египет, Съединени американски щати, Турция, Гърция, Сърбия и Русия. Участва в авторския състав на образователни принадлежности и монографии, както и на над 50 научни изявления в реферирани интернационалните научни издания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР