- Г-н Дечев, какви сигнали идват от пленарната зала за

...
- Г-н Дечев, какви сигнали идват от пленарната зала за
Коментари Харесай

Деян Дечев: Това правителство бе създадено от зор

- Г-н Дечев, какви сигнали идват от пленарната зала за държавно управление № 102?
- Много и разнопосочни сигнали още в първите дни след образуването на това държавно управление, което за нас значително беше предстоящо, защото напълно разбираемо и предвидимо държавното управление ще бъде изправено пред доста съществени компликации и провокации. Няколко са аргументите за това. На първо място средата, атмосферата, в която бе основано това държавно управление - безпорядък, разпад на държавността, воюващи институции, тежката форма на съмнение към обединенията, които сътвориха това държавно управление. 
Трябва да отчетем и обстановката с желаните имунитети на водачите на тези управнически обединения. И не на последно място би трябвало да отчетем, че това е държавно управление, което беше основано от напън, а не да осъществя избрани политики или с цел да взема решение проблемите на хората. Неслучайно ние го нарекохме " държавно управление на имунитетите и на омертатаУ.
- Да, доста неща ескалираха и като че ли в този момент ги виждаме в 49-ото Народно заседание. Вашият водач Корнелия Нинова съобщи, че последният месец и половина паралелната страна се е прегрупирала, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. Добре, обаче господин Дечев, вие от Българска социалистическа партия също сте част от тази паралелна страна, и това, което се случва през днешния ден, не е ли резултат от предходни ръководства и погрешно взимане на решение в едно предходно време?
- Хващам се за вашите думи - " паралелна страна ". Много е значимо хората да помнят, че точно Българска социалистическа партия преди към 7 години въведохме тоя термин и водихме една доста сериозна борба с ГЕРБ най-много точно във връзка с паралелната страна, на дълбоката страна. За страдание, с времето това като че ли се не помни, и едвам когато ескалираха събитията, както казахте, още веднъж хората  се сетиха, че тя тая паралелна страна не е серпантина да съществува, и тя си работи. Така си мисля, че занапред има да излизат и други забавни неща. 
Българска социалистическа партия, може би малко нескромно, само че напълно правилно ще кажа, че е единствената парламентарна група от началото на 49-ото Народно събранието до в този момент, която работи за това, за което беше определена и за уговорките, които беше поела.
Само небрежно да щрихирам, че ние направихме оферти за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли, отхвърлено в зала, увеличение на майчинството за втората година до размера на минималната работна заплата, също отхвърлено, преизчисляване на пенсиите, отхвърлено, необлагаеми най-малко за най-бедните хора в страната, също отхвърлено в комисия. Така че ние нашата работа си я вършим, за жалост останалите политически обединения се занимават с неща, които надалеч не кореспондират със поръчките им в предизборната акция.
- Какво имате поради, като казвате " чакам да излязат още забавни неща "?
- Виждате, че в действителност има нещо, което е много надълбоко под повърхността, и цялата тази война, която бушува сред институциите, в прокуратурата, дава някакви такива откъслечни порции от информация. Усещането е, че и поръчките на част от участниците в тези процесите са, че видите ли, занапред има да излизат някакви неща. Наистина е доста значимо те да излязат, да забележим и ние каква е действителната обстановка, какви са били връзките сред другите участници в тези процеси, защото това значително ще ни даде опция и ние да забележим действителната картина и какъв брой в действителност е превзела страната паралелната страна.
- Т.е. да разбирам ли, че Българска социалистическа партия има вяра на прокуратурата?
- Ами прокуратурата е органът, който откакто сподели " А ", би трябвало да каже и цялата писменост. Друг е въпросът за какво част от нещата, които бяха презентирани в този момент, излизат чак в този момент. Нямало ли е информация за тях от по-рано? Виждате, че се тиражираха информации, че редица знакови каузи, за които Българска социалистическа партия през годините водеше огромни борби, надали не са били държани на трупчета. Това са неща, които сами по своята същина са извънредно тревожни. И е значимо българското общество да разбере каква е действителната обстановка и каква е истина. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР