Г-н Борисов, кой повери с предимство на АстраЗенека здравето на

...
Г-н Борисов, кой повери с предимство на АстраЗенека здравето на
Коментари Харесай

Манолова към Борисов: Защо е сключен договор приоритетно с АстраЗенека? |

Г-н Борисов, кой повери с преимущество на " АстраЗенека " здравето на българите? Защо е подписан контракт предпочитано с този производител? Колко лв. плащаме, с цел да нямаме ваксини? Та от сутринта ни се играят подиуми по малкия екран какъв брой е ядосан министърът на закъснелите доставки. Нали за избавител от здравната рецесия се самопровъзгласихте вие? Какви са неустойките? Ще си ги търси ли страната? Защо Израел, да вземем за пример, няма този проблем? Да не би да е тъй като са заложили на по-надежден производител? Отговори, а не оправдания желаят хората.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в позиция до медиите по отношение на забавените доставки с ваксини „ АстраЗенека ".

Стъпихте върху мината " ваксини " и побързахте да обявите производителя и Европейски Съюз за отговорни. Защо Вие не гарантирахте здравето на хората, както го направиха вашите сътрудници, освен в Израел, за своите жители? Защо няма обезпечени огромни доставки и от другите производители? Надделял ли е лобизмът над обществения интерес при сключването на контракта? Страдат ли сега елементарните българи поради това, че фамилната връзка щерка и майка сред евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на компанията производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението? Как ще бъде потърсена отговорност от директорката майка на евродепутатка за забавените доставки (вече платени), попита още Манолова.

Тя направи изказването във връзка на информацията, че " зелените коридори " се затварят от през днешния ден във ВМА и в други лечебни заведения заради дефицит на ваксини. Тоест, за искащите ваксини няма, тъй като на държавното управление му липсвали към 200 хиляди ваксини към 1 март, добавя Манолова.

Борисов самичък се прогласи и за държавния основен хигиеничен контрольор, и за доставчика на ваксини, и за " ръководещ шеф " на здравната рецесия, само че и за спасителя на нацията от Ковид-кризата. Тоест, закономерно е да дава отговор. Сметката му ще забележим (дали излиза) на 4 април, безапелационна е тя.

На ден от Ковид-19 у нас не престават да губят живота си към 50 българи, на седмица - към 320. Ако имунизациите бяха в точния момент доставени, тези животи нямаше ли да са избавени, господин премиер-спасител? Европейски Съюз, и частна компания ли са виновни за живота на българските жители по Конституция или Вие, пита още Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР