Г-н Борисов да си поиска вот на доверие от коалиционните

...
Г-н Борисов да си поиска вот на доверие от коалиционните
Коментари Харесай

Борисов да поиска вот на доверие от патриотите, настоява Нинова

" Г-н Борисов да си изиска избор на доверие от съдружните сътрудници откакто през днешния ден го неодобряваха за избора на зам.-председатели на Комисията за финансов контрол. " Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на доклада на парламентарната група за миналия сезон.

Нинова установи, че през днешния ден се показало първото съществено пропукване сред съдружните сътрудници - Обединени патриоти и ГЕРБ. " Днес ръководещото болшинство се разцепи съществено, по сериозна тематика ", означи Нинова.

 Парламентът не утвърди препоръчаните заместник-председатели на КФН
Парламентът не утвърди препоръчаните заместник-председатели на КФН

Депутатите не харесаха Румен Соколов и Йордан Чомпалов

Припомняме през днешния ден патриотите не поддържаха предложенията на ГЕРБ за състав на КФН. Нинова разтълкува това като сериозна симптоматика за напрежение в държавното управление. Освен това тя прибави борбата на лобитата, взаимните обвинявания и вътрешнопартийното напрежение като претекст Борисов да изиска от съдружните си сътрудници избор на доверие.

Относно най-силното оръжие на опозицията - вотът на съмнение, Нинова успокои, че на този стадий избор на съмнение към момента не са обсъждали нито политическите органи на партията, нито в парламентарната група.

Относно квотното систематизиране при избора на членове във Висш съдебен съвет на партиен принцип, Нинова отсече: " Против сме тези квотни разпределения, ние сме парламентарната група, която на процедура го сподели ".

По думите ѝ Българска социалистическа партия единствена е предложила повече - най-много претенденти като е внесла шест оферти, високопрофесионални и почтени кандидатури. " Нашето държание и в това отношение е друго от статуквото и досегашната процедура ", разяснява тя и добави, че в това отношение от левицата са дали мотив за смяна в досегашната процедура за избирането на квотен принцип на висши магистрати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР