Г-н Аврамов още веднъж ще внесе отказа си за имунитет,

...
Г-н Аврамов още веднъж ще внесе отказа си за имунитет,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Димитър Аврамов от ДПС още днес ще се откаже от имунитета си

Г-н Аврамов още един път ще внесе отхвърли си за имунитет, няколко Народни събрания, когато е бил депутат, по същото дело се е отказвал от имунитета си, напомни той. Ще го направи и в този момент, няма терзания, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи. Той изясни, че единствената причина Аврамов да не го направи до момента, е била общата позиция на останалите парламентарни групи в Народно събрание.

Обвиненията против Аврамов са за търговия  с въздействие. Случаят е от 2012 година, като бе почнало дело в Специализирания съд, а след закриването му продължи в Софийски градски съд. Аврамов и двама негови помагачи се явиха пред Темида за това, че през 2012 година са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, с цел да се решат проблемите му с регионалната земеделска работа в Монтана.

На 20 април обаче Софийският градски съд спря наказателното произвеждане против Димитър Аврамов откакто той стана народен представител и надлежно закупи имунитет. Имунитетът на Аврамов бе желан и в предходните два Народното събрание. 

Снимка: Булфото

Във вторник краткотрайната комисия за имунитетите на Бойко Борисов, Даниел Александров - ГЕРБ-СДС, Димитър Аврамов - Движение за права и свободи, и Кирил Петков от " Продължаваме промяната-Демократична България " не събра нужния кворум, с цел да организира съвещание.

От имунитета си се отхвърли към този момент съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи пред медиите, че също ще се откаже от депутатската си отбрана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР