- Г-н Атанасов, как виждате нещата, ще стигнете ли все

...
- Г-н Атанасов, как виждате нещата, ще стигнете ли все
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов пред „Марица“: Шансовете за кабинет са...

- Г-н Атанасов, по какъв начин виждате нещата, ще стигнете ли въпреки всичко до компромис за сформиране на държавно управление?

- Вижте, би трябвало да се търсят решения, а не взаимни отстъпки. В последна сметка, хората са ни споделили - желаеме политическа непоклатимост, желаеме държавно управление. Съвсем градивно подхождаме това нещо да се случи, тъй като сме чули гласа на гласоподавателите. Но мандатоносител са " Има ​такъв народ "! И добре би било да схванат, че не може да се постави на масата някакъв кабинет без цели. Не може да не знаем кои са хората, които оферират, и ние да гласуваме. Трябва да се проведат ПРЕГОВОРИ, а не да се вършат раздумки по залите.

- Нали преговаряхте?

- С кого!

- С Има ​такъв народ.

- Не сме преговаряли. Бяхме канени на диалози. Под договаряния разбирам да се постави някакъв документ на масата, да се разискват целите точка по точка, с цел да забележим с какво сме съгласни. Не сме обсъждали никакви текстове, никакъв документ. А е рационално, когато се търси болшинство за държавно управление, по съответни политики да се търси единодушие. И на второ място, да се реализира единодушие във връзка с персоналния състав, който ще извършва тези политики. Трябва да сме наясно дали тези хора имат качествата да свършат тази работа.

- Значи, досега нищо не сте договорили?

- Хубаво, приказваме си сладки приказки. Меко казано, това не е задоволително.

- Да разбирам, че има някакво потегляне надолу в договарянията?

- Не, вижте, дано не плашим хората с такива изрази. В сходни процеси има придвижване напред-назад. Просто би трябвало да се търси решение.

Все още не сме наясно кои ще са бъдещите министри

- А имената на министрите Денков, Кирил Петков и Василев, упоменати от Христо Иванов, значат ли един тип напомняне към Има Такъв Народ да ги поканят в новия кабинет?

- Забележете какво беше казано - тези хора реализираха избран стандарт, който би трябвало да бъде следван от бъдещите министри. Даваме ги за образец. Казали сме към този момент - ние няма да предлагаме министри. Не е наша работа. Но има съображение да предявяваме искания към хората, които ще дойдат: имат ли нужните качества да свършат работа.

- За мен е изцяло обикновено, в случай че Кирил Петков е приключил отлична работа, да намекнете на Има Такъв Народ - ето, това е индивидът.

- Ние споделяме: „ Вижте какво свърши Кирил Петков, какво свърши Асен Василев и намерете хора, които ще свършат работа на същото равнище “.

- А чувате ли кой ще бъде препоръчан за министър председател, защото се завъртя името на юриста Петър Илиев от Има Такъв Народ?

- О, не! Нямам никаква визия.

Има Такъв Народ ни канят на сладки приказки, а ние желаеме съответни политики и имена, които ще ги извършват

- Темата с подслушванията е „ ваша “, в случай че мога по този начин да се изразя. Останахте ли удовлетворен от чутото от министър Бойко Рашков?

- Има доста неща, които няма по какъв начин да бъдат казани в ​пленарната зала и с това се злоупотребява от страна на ГЕРБ. Нали по тази причина беше основана парламентарна комисия, би трябвало там да бъде извадена цялата информация. ГЕРБ се пробват да неодобряват работата на комисията посредством тези чувания.

- Вие сте безапелационен, че има подслушвани политици, протестиращи?

- Спомнете си кой първи повдигна тематиката. Моя благосклонност. Имам задоволително информация, само че съм порядъчен човек, съблюдавам законите и не мога да си разреша да изваждам документи и да приказвам какво ли не. Има си институционален ред. Беше направена парламентарна комисия, там е мястото да се извадят всички обстоятелства, с цел да се стигне до законови промени, които да затворят малките врати за злоупотреби.

- Като сме на тематиката, най-малко за основния прокурор говорихте ли с Има Такъв Народ, където се сътвори усещане за някакво разминаване?

- Не сме говорили съответно, само че знаете нашата позиция. Ние желаеме радикална правосъдна промяна, отстраняването на този основен прокурор. Нашата позиция е ясна, питайте ги тях.

- Малко към Пловдив, където имаме доста читатели. " Демократична България " направи мощен резултат в централната градска част, само че удовлетворени ли сте от резултатите като цяло?

- Вижте, в огромните градове " Демократична България " получи доста добър резултат, тъй като там живеят по-свободни хора, по-добре осведомени. Нас това ни е ясно. Това значи, че в бъдещата политическа работа би трябвало да слезем по-надолу, тъй като и на другите места хората чакат и имат право да чуят политически позиции, с цел да се ориентират.

- Искате да кажете, че не са свободни и добре осведомени в по-малките места?

- От една страна, не са осведомени, а от друга - по-малките обитаеми места са под напън на локалната администрация на ГЕРБ.

- Министерство на вътрешните работи се оправи сякаш с натиска?

- Това не става толкоз бързо. Дълга е тематиката да ви изяснявам какво беше скрито, пък какво - хванато.

- Има скрито?

- Успяха да се „ оправят “ избрани политически сили. Аз не съм чул секване на група за пазаруване на гласове в интерес на Движение за права и свободи.

- В Пловдив бяха ли почтени изборите съгласно вас и вашата група?

- Много релативно разбиране, какво значат почтени избори!

- За начало - без купени гласове и корпоративен избор?

- Не, не са били до дъно почтени. Бяха по-честни от различен път поради машинния избор и поради дейностите на Министерство на вътрешните работи. Но не са до дъно почтени.

- Последно, възможностите в проценти да бъде формирано държавно управление?

- Фифти-фифти.

ВИЗИТКА



Атанас Атанасов е депутат от “Демократична България ". Той е ръководител на “Демократи за мощна България” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист с парламентарен опит - избиран 4 пъти за депутат - в 40-ото, 43-тото, 45-ото и 46-ото Народно заседание.

Атанас Атанасов е женен, с 4 деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР