Г лоби от КАТ за превишена скорост падат в съда

...
Г лоби от КАТ за превишена скорост падат в съда
Коментари Харесай

Как фиш за превишена скорост отпада в съда

Г лоби от КАТ за превишена скорост падат в съда поради съществени пропуски в електронните фишове. В огромна част от тях липсва изложение по какъв начин може да се апелира глобата и магистратите смятат, че това нарушава правата за водачите.

Често служителите на реда пропущат и да уточнят по кое време, къде и с коя тъкмо камера е бил сниман даден извършител и по този начин той след това остава ненаказан, споделя.

По какви аргументи фиш за превишена скорост може да отпадне в съда, разясниха пред юристът Мария Янева и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

“Законодателят е планувал минимални условия, които би трябвало да съдържа електронният фиш или самото наказателно постановления. Липсата даже единствено на едно от тях довежда до ограничение правото на отбрана на лидера и надлежно съдът кредитира това и електронният фиш следва да бъде анулиран ", уточни Мария Янева.

По думите й при съставянето на протокола, когато се апелира съответният документ, КАТ би трябвало да изпрати в съда нужните минимални документи, с които би трябвало да се откри кой е лидерът.

"На самия документ би следвало да се опише и фактическата конюнктура, при която е осъществено нарушаването. Не написа и номера на камерата, с която е засечено то ", уточни тя.

"Камерите, с които се регистрира превишаването на скоростта, би трябвало да минават в едногодишен период на наложителна презаверка ", съобщи от своя страна Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР