Г-жо Савеклиева, нямате нужда от представяне. Вие бяхте депутат от

...
Г-жо Савеклиева, нямате нужда от представяне. Вие бяхте депутат от
Коментари Харесай

Силата на опита! Даниела Савеклиева- ПП ГЕРБ: Благоевград трябва да има народен представител, който да поставя интересите на града над всичко

Г-жо Савеклиева, нямате потребност от показване. Вие бяхте народен представител от ГЕРБ няколко следващи мандата във времето, в което вашата партия управляваше страната и това бяха хубави за Благоевград години. В регионалния център бяха направени вложения за над 200 млн. лева, цели квартали се преобразиха. Днес сте претендент за депутат в едно друго време на застой, когато се приказва за инфлация и рецесии в икономическия и политическия живот на страната. Хората като че ли са обезверени и не имат вяра на политиците. Чухте ли добре гласът имвъв вашите предизборни обиколки?!

Това, което констатирате е тъкмо по този начин. Две години след ръководството на ГЕРБ е настанало безвремие . Нищо не е направено, няма нови планове, Шенген и Еврозоната са мираж и по тази причина са отговорни вдигнатият пестник на президента Радев и митингите, които започнаха в деня на влизане на България в чакалнята на Еврозоната. Забавените планове и липса на пресен запас от еврофондовете задълбочават икономическата рецесия. Нещо повече, това ще докара и до връщане на средства към Европейски Съюз за незавършени обекти.

Ситуацията в страната за последните две години е пагубна . Растящата инфлация изяжда приходите на хората. Блокирани са всички огромни инфраструктурни планове. Няма признат държавен бюджет, от това страдат и общините. Непосилните цени на електрическата енергия, на горивата – всичко това демонстрира липса на държавност. До това ни докара „ Промяната “. До това ни доведоха хора, които пристигнаха с неистини и подправени разкази и си мислеха, че по този начин могат да ръководят страната. Това разясняват хората. След диалозите си с тях към този момент виждам, че вярата се връща в очите им.


Степенувайте проблемите на Пиринско и с какво предпочитано ще се заемете, в случай че станете още веднъж част от националното заседание? Разкажете малко за обществената политика на ГЕРБ-СДС, в частност за незабавните неща, които би трябвало да се случат в Пиринско, с цел да живеят по-добре хората.

Няма да се уморя да дублирам, че Автомагистрала „ Струма ” е най-важният план за Благоевградска област. Ще продължа да работя за довършването на този стратегически обект. Защото положителната инфраструктура е причина за вложения, а Благоевград има потребност от вложители, които да разкриват работни места. Заради некомпетентното ръководство на кабинета „ Петков “ и служебните държавни управления , към този момент месеци наред най-дългияттунел в България, построен по най-модерна технология и покриващ всички европейски стандарти, стои необработен.
По проекта за възобновяване и развиване към момента не се усвояват средства. А всичко това нямаше да се случи, в случай че ГЕРБ-СДС ръководи.
Сериозен проблем за Благоевградска област е, че е част от най-богатия регион за обмисляне – Югозападния и остава в сянката на столицата . Статистически София е доста по-развита и по-напред от останалите райони, а това изкривява числата за целия Югозапад, както и конкуренцията за достъпа до кохезионните фондове. Най-ниската работна заплата е в Благоевградска област. И макар близостта до София, университетите и положителната бизнес среда регионалният център също изостава в икономическо развиване. Решението не може да се търси единствено в локалната власт. Важно е страната също да се ангажира, тъй като точно неналичието на огромни компании, предлагащи по-високи хонорари, ще провокират конкуренция, тъй че и другите компании да вдигнат заплатите. Това ще бъде и моя главен ангажимент. Когато бях депутат работех добре с локалната власт, ще не преставам да работя и в този момент, тъй като единствено това е методът в София, в Народното събрание, в министерствата, да се чуят проблемите на общините.И тук в регионалния център има потребност от депутат с опит, който да слага ползите на града над всичко, да се усеща градивната симбиоза сред локалната власт и националния фаворит.

Как ще се оправи вашата партия, в случай че още веднъж застане отпред на страната, с инфлацията с безработицата, задълженията и хаоса, който се сътвори в последните две години?

Последната статистика на Евростат демонстрира, че сме обеднели 4 пъти за последните 2 години.
Много пъти при ръководството си ГЕРБ е преодолявала разнообразни рецесии и само ГЕРБ-СДС може да вкара механизми за справяне с инфлацията.
Най- значимата мярка е връщане към строга финансова политика, опазване на налозите и увеличение събираемостта на приходите. Тук би трябвало да отбележа и укрепването на приходния потенциал на общините посредством ограничения за финансова децентрализация.
Категорично сме срещу предлагания от служебния кабинет налог свръхпечалба. Връщане на Данък добавена стойност 20% за ресторантьори, хотелиери и фитнес зали също е недопустимо за нас. Именно тези браншове пострадаха най- доста от Ковид рецесията. Затова ние подсигуряваме опазване на данъчния модел.
Важна стъпка против обедняването и понижената покупателна дарба е постигане на действителен растеж на приходите
Нашите калкулации демонстрират, че в края на цялостен 4-годишен мандат ще реализираме:

• 110 милиарда евро брутен вътрешен продукт;
• 1 400 евро междинна работна заплата;
• 600 евро минимална работна заплата;
• 500 евро междинна пенсия

Знам, че въпросът не е доста подходящ по време на предизборна акция, само че дължите почтен отговор на гласоподавателите. Консолидирахте ли структурата в Благоевград, върнахте ли разочарованите при вас, откакто социална загадка бяха крамолите и делението на лагери?!


Структурата на ГЕРБ в област Благоевград е в доста добра кондиция. Показва го и резултатът на последните предварителни избори – ГЕРБ-СДС водим с 15 % пред „ Промяната “. Общинската структурата е консолидирана и има една сериозна цел – Благоевград да има собствен депутат. Уверена съм, че ще успеем.

Г-жо Савекллиева, продължихте да работите за партията, даже и без да участвате в последните параментарните изобори. Това, което успяхте да наложите в качеството ви на регионален водач,като жанр на държание, е дипломацията и положителното взаимоотношение сред обособените структури в региона и това определяше и положителния избирателен резултат. Каква е прогнозата Ви този път?.

Макар че за последните две години не съм била претендент, аз интензивно участвах в предизборните акции. А те постоянно са били „ очи в очи “ с жителите. След две години аматьорски осъществявания, липса на политически решения, които ни довдоха до пети следващи избори, в очите на хората не виждам вяра... Емоцията не е добър консултант, когато взимаш значими решения. Аз знам, че господин Борисов и ГЕРБ-СДС сме единствените, които могат да се оправят сполучливо с рецесиите. Защото към този момент сме го правили. Повече от всеки път имаме потребност от постоянно държавно управление с ясна управническа стратегия и съответни ограничения. Състоянието на страната е доста тежко и след 2 април - мъчно ще тръгнем напред. Ние от ГЕРБ-СДС имаме куража и волята да се оправим. Затова е значимо да бъдем първа политическа мощ. Уверена съм в това. ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа мощ и след тези избори.


Ще има ли държавно управление след тези избори?!
Най-голямото предизвикателство пред България през днешния ден е хроничната политическа рецесия. Тя е съществена спънка за превъзмогването на всички останали рецесии. Без постоянна политическата система нито един от проблемите няма да откри трайно решение. Затова сме подготвени да създадем държавно управление, с всеки който припознае нашата стратегия. А тя е национална, виновна. Имаме експертен и политически капацитет, учреден на действителните практики на ръководство.
Без присъединяване на ГЕРБ-СДС не е допустимо да се сформира устойчиво държавно управление. Не разбирам лицемерието на някои политически водачи, които в случай че не са в ръководството ще търсят вид за избори до дупка. Това е безконтролно и към българските жители, и пагубно за страната, тъй като служебните кабинети могат да изготвят доста закони, само че без работещ постоянен парламент те няма да бъдат признати. Без устойчиво постоянно държавно управление, което да ги ползва и да дава трайни решения, рецесиите в България единствено ще се задълбочават.

Обърнете се към гласоподавателите и ги убедете за какво би трябвало да гласоподават за ГЕРБ и за Даниела Савеклиева?!

Можем, знаем, имаме стратегия, имаме голяма поддръжка от Запада. Три пъти сме спасявали България от рецесии, ще го създадем и в този момент.

А за какво за Даниела Савеклиева?

Защото познавам до болежка проблемите на хората в региона и регионалния център, тъй като постоянно съм ги приемала със сърцето си и в качеството ми на народен представител съм пособия с всички сили за развиването на района и Благоевград. И не на последно място, тъй като е извънредно време регионалният център да има депутат, който го е грижа за съдбините му. В последните години избирахме депутати, които забравяха да се връщат при гласоподавателите си, скъсаха връзката си с тях и резултатите се видяха. А моето място години наред е покрай тях и измежду тях. Приемам благоевградчани като фамилията, за чийто неволи и проблеми доста ме боли.
Гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 2 в бюлетината и с преференция 102.

Благодаря Ви, поисквам Ви триумф!

Разговаря П. Колева

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР