Г-жо Петрова, разкажете повече за предизвикателствата пред ЕКО България“ –

...
Г-жо Петрова, разкажете повече за предизвикателствата пред ЕКО България“ –
Коментари Харесай

Изграждането на работодателската марка на „ЕКО България“ е наш фокус

Г-жо Петрова, разкажете повече за провокациите пред „ ЕКО България “ – накъде са ориентирани напъните ви в този момент, от какви хора имате потребност и изпитвате ли усложнения при привличането и задържането им? 
Макар й главната си активност – търговия с горива, да реализираме на нашите обекти (бензиностанции) – финансовите, търговски, механически и логистични процеси на „ ЕКО България “ се координират от сътрудниците в централния ни офис. Всички ние работим в посока одобряване на компанията като един от водачите на пазара на горива на дребно. В последната година нашият фокус е и върху построяването на работодателската марка на „ ЕКО България “. Целим да бъдем разпознавани като шеф в разнообразни сфери на професионалната реализация. Заедно с оперативните действия, в компанията работим и по доста и забавни планове – постоянно взаимно с нашите сътрудници в Гърция (HELLENiQ ENERGY), които дават опция на чиновниците ни да се развиват и да уголемяват своите знания и опит. Предвид динамичността на пазара на труда и ние изпитваме усложнения при привличането на фрагменти. Като цяло сега е предизвикателно за всички работодатели да се откроят и да са конкурентни. Вярвам, че нас ни отличава отношението към хората и опцията да си част от компания, която непрекъснато се развива и в която всеки има допир до значимите планове. 
 HELLENiQ ENERGY поема „ зелен “ курсКакви промени настъпиха в резултат на пандемията във връзка с метода на работа в другите отдели и обекти на компанията? 
За нас като компания в енергийния бранш сигурността и здравето са преди всичко и са надълбоко залегнали в ценностната ни система. Във връзка с пандемията положихме всички старания, с цел да осигурим безвредна и здравословна среда за работа на нашите сътрудници. 

С началото на пандемията незабавно трябваше да се приспособяваме и да предприемем съответни ограничения, които подсигуряват гладкото протичане на работния развой на обектите и в централния офис, предпазвайки оптимално здравето на чиновниците и техните фамилии. На обектите работихме на ротационен принцип, осигурихме медицински съветник и гратис тестване, организирахме семинари, полемики и образования по тази и други тематики, свързани със здравето и предварителната защита. Наложи се да създадем доста промени – както софтуерни, по този начин и организационни, които имаме вяра, че се отразиха позитивно на бизнеса и ще останат трайно и отсега нататък.
На фона на растящите цени на горивата и инфлацията, по какъв начин се справяте като шеф при определянето на заплатите и възнагражденията? 
Кризата се усеща от всички, само че ние имаме вяра, че съумяваме да оперираме трезво в тази тежка икономическа конюнктура. Регулярно наблюдаваме и проучваме пазарните равнища на възнагражденията, с цел да бъдем съответни на изменящата се обстановка. Въпреки всичко, възнаграждението е единствено един от факторите, които дефинират удовлетвореността на чиновниците, ето за какво непрекъснато работим и в посока обезпечаване на добра работна среда и условия за развиване и професионална реализация. 
Имате ли стажантски стратегии? Ако да – за кои отдели, с каква дълготрайност и имат ли опция стажантите да стартират работа при вас след завършването им?
Щастливи сме да кажем, че тази година стартирахме първата си стажантска стратегия, с която целим да достигнем до младите гении при започване на кариерния им път. Предоставяме гъвкави благоприятни условия за стаж с дълготрайност сред 3 и 6 месеца в сферите на финанси, счетоводство, маркетинг, доставки на горива и инженерство. Целта ни е да притеглим и задържим млади експерти, които да останат дълготрайно в екипа на „ ЕКО България “, както и да подпомогнем тяхното развиване и да допринесем за сполучливия старт на тяхната кариера.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбензиностанции ЕКО верига бензиностанции работа ПоследниНай-четениКомпании 56 Изграждането на работодателската марка на „ ЕКО България “ е наш фокус Политика 68 Европейски Съюз приготвя девети пакет от наказания против Русия Бюджет и финанси 212 Ефектът на бумеранга: Или по какъв начин войната в Украйна рани Русия Крипто 272 „ Светът се трансформира “: Сривът на FTX води криптопазара към неизбежното Компании 12169 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 10852 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 5962 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Любопитно 5620 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Всички новини13:31 Бюджет и финанси 56 Ефектът на бумеранга: Или по какъв начин войната в Украйна рани РусияОще от КомпанииВиж всичкиПървата българска платформа за наемане на играчки
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР