Г-жо Гавраилова, как приемате наградата Мисис Икономика за 2023 г.?Приемам

...
Г-жо Гавраилова, как приемате наградата Мисис Икономика за 2023 г.?Приемам
Коментари Харесай

Вървим напред в крак с новите поколения

Г-жо Гавраилова, по какъв начин приемате премията Мисис Икономика за 2023 година?
Приемам я с благодарност за високата оценка на сътрудниците от бизнеса, на уредниците на този конкурс и на това прелестно събитие. Щастлива съм, че трудът, който с моя екип поставяме, е видян, и резултатите, които реализираме, са високо оценени.
Как се хваща такава „ златна рибка “?
С труд и неизменност. Вече девет години съм отпред на КОМСЕД и влагам в работата си доста обич, екипност и сантимент. Така стигаме до „ златната рибка “ и до изпълняването на желанията ни за сполучлив бизнес.
Какви достижения доведоха до това отличие?
Бизнесът ни се разрасна, справихме се с цифровия преход на компанията, с развиването на нашия онлайн магазин, с въвеждането на ново ERP, с амбициозните планове на българския пазар.
До какво положително докара пандемията във вашата активност?
Доведе до повече физически контакти сред децата и техните родители. Семействата останаха у дома,.започнаха да натъртват на игрите дружно, ускори се общуването. Това докара освен до положително за нашия бизнес, само че и до нов метода на живот в фамилията. Продажбите на играчки набъбнаха. Този първичният потрес и новата обстановка, в която се оказахме, ни подтикнаха за бърза промяна на нашето мислене, на процесите и на ръководството. Справихме се добре.
Вие сте сполучлив бизнесмен. Каква е вашата бизнес формула?
Добър екип, упоритост, следване на фантазиите – своите, само че и на хората. Нужна е еластичност, защото всяка обстановка крие опасности, само че и благоприятни условия. Трябва да имаш око за новите хоризонти. Предприемачът би трябвало да е в точната за него сфера. Ние сме благословени да развиваме този специфичен бизнес, тъй като децата са най-важното. Предлагаме освен детски играчки, само че се стремим да сътворяваме мемоари. Насочваме се и към СТЕМ играчките, посредством които децата да проявят своите заложби от доста дребни. Държим да запазим традициите във физическия свят на игрите, с цел да може децата да се изградят като пълноценни хора.
Какво е вашата обществена отговорност като бизнес, обвързван с децата?
Стараем се да сме потребни и на децата, и на техните родители, само че и към цялото общество, защото децата израстват и учат посредством игрите и играчките.
Как се трансформират игрите и играчките? Как се трансформира „ играта “ в бизнеса?
Игрите и играчките са в непрестанна смяна, само че има неща, които остават непрекъснати. Например тематика номер едно за децата остават животните, без значение че идват нови генерации. Всичко се цифровизира, технологиите се развиват, гледаме към Космоса, само че бизнесът би трябвало да остава крепко стъпил на крайници.
Когато децата пораснат и свърши играта с избрани играчки, те стават боклук. Какво ще предложите в тази тенденция?
Мислим за това, само че пандемията ни забави. Плануваме да създадем пунктове са събиране на остарели играчки, в които има живот, ще спомагаме да ти предадем нататък на други деца, които да продължат да играят с тях.
За какво мечтаете в този момент?
За щастлива и вълшебна Коледа, за още по-успешна 2024 година посредством нови планове и с откриването на два наши нови обекта. Имаме и проекти за нови пробиви в цифровия свят, както и за нови партньорства. Вече мислим и за детските празници, които да организираме на 1 юни 2024. Мечтая нашето слънчево лого да озари повече деца. В крайник с поколенията и времето да вървим напред.
Текстът е част от бр. 117 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно на публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР