Г-жо Димова, Вие бяхте народен представител в 44-то Народно събрание,

...
Г-жо Димова, Вие бяхте народен представител в 44-то Народно събрание,
Коментари Харесай

Ирена Димова: ГЕРБ изпълни всички ангажименти към избирателите си, тръгваме към победата

Г-жо Димова, Вие бяхте депутат в 44-то Народно заседание, а в този момент сте лидер на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Монтана. Това, че сте отпред на листата демонстрира, че сте свършили много работа през тези 4 години и управлението на партията Ви гласоподава голямо доверие?
- ГЕРБ потегля към победа в тези избори. Изпълнихме съвсем всички задължения към гласоподавателите си, нападателната акция към сполучливите политики на партията не въздействат върху поддръжката, която получаваме. За ръководството след изборите считам, че носенето на политическа отговорност е най-важно, а в ГЕРБ сме потвърдили, че можем да я носим. По отношение на свършената работа несъмнено знам, че не всичко може да стане за един мандат, само че огромна част от работата е стартирана и ще продължи. Вече завършва Националната стратегия за санирането на многофамилни жилищни здания, която е доста сполучлива и има както обществен, по този начин и стопански и екологичен резултат. 90 хиляди километра водопроводна мрежа в страната има потребност от смяна и рехабилитация. Ние ще продължим с инвестицията във ВиК мрежата в дребните обитаеми места в цялата област Монтана. В 44-то Народно заседание бях член на две от най-тежките парламентарни комисии - по бюджет и финанси и по земеделие. Имах дейна роля в тяхната активност, а също по този начин бях вносител на десетки законодателни начинания, които имам вяра, че усъвършенстваха нормативната уредба на страната. Няма по какъв начин да не отбележа също по този начин, че общините от област Монтана получиха невиждана поддръжка от изпълнителната власт за реализацията на значими планове за хората, които са били отлагани във времето заради липса на финансиране.

Каква е Вашата равносметка, какво е направено досега?
- През последните 4 години привлечените средства, отпуснати от държавното управление за развиването на общините в област Монтана са на обща стойност над 35 благ. лв.. Направихме главен ремонт на бул. “ Арнолди “, ул. “Никола Вапцаров “ и ул. “Индустриална “ в Монтана; подобрихме уличната мрежа в община Лом; направихме главен ремонт на ул. “Добруджа “ в град Берковица. Също по този начин направихме и главен ремонт на вътрешната водопроводна мрежа, улиците и тротоарите във Вършец, както и главен ремонт на пътя до Гушовския манастир в Чипровци.

Какви са локалните цели за Област Монтана?
Искам единствено да напомня, че с помощта на премиера Бойко Борисов бяха обезпечени спомагателни 200 млн.евро европейски средства в идващите години, които са целеви за нашия район. Ние ще работим за добра съгласуваност със столицата. Довършване на Автомагистрала „ Хемус “ и скоростния път Видин – Ботевград, дотъкмяване на процедурите и плановете за тунел под прохода Петрохан. Подобряване на главната пътна инфраструктура в региона. Разбира се, ще работим и за добра градска среда – главен ремонт на централния площад "Жеравица " в Монтана, вложения във ВиК мрежата в дребните обитаеми места и създаване на пречиствателна станция за отпадни води и поетапна канализация на град Лом, създаване на довеждащ тръбопровод от Добри дол до Лом и рехабилитация на градската водопроводна мрежа, разширение на Индустриалната зона в град Лом, газификация на града, главен ремонт на идеалния център на Берковица, ремонт на моста Лонджата в Берковица, създаване на пътя до парк „ Приключенци “ в Чипровци, саниране на многофамилни жилищни здания и еднофамилни къщи. ГЕРБ е единствената партия, която поема явен ангажимент да продължи програмата за санирането. Във втората фаза на тази стратегия ще могат да аплайват и притежатели на къщи и жилища в кооперации. В програмата няма ограничавания за метода, по който санирате своето жилище. От ГЕРБ подсигуряваме, че във втората фаза на програмата няма да има дискриминация сред другите типове жилищни здания. Ще работим за положително обучение, възобновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в област Монтана, вложения в учебните заведения и детските градини, вложения в културната инфраструктура, ремонт и възобновяване на читалища и театри. Модернизация на спортната инфраструктура в област Монтана и създаване на спортни зали и юношески център. Ще работим и за разпространение на туристически дестинации в Северозапада.

Какво да чакаме като резултати на изборите на 4 април?
- Всяка партия се явява на избори с желанието да ръководи. Да, ние в ГЕРБ сме подготвени за това. Напразни обещания не даваме, планираме, изчисляваме, настояваме. Излизаме за победа, сигурна съм, че ще победим, тъй като хората на всички места виждат какво сме създали през последните няколко години. На 4 април разчитаме на хората да ни поддържат, с цел да можем да довършим започнатото и да продължим да работим за хората в Област Монтана.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР