Г-жо Дамянова, не ви ли се струва, че сме европейки

...
Г-жо Дамянова, не ви ли се струва, че сме европейки
Коментари Харесай

Всеки средностатистически простак припознава себе си в Борисов

Г-жо Дамянова, не ви ли се коства, че сме европейки първенци по нормализация – нашата нормалност след карантината се възвърне незабавно и в познатия тип: корупционни схеми, компромти, простотии, котерии?

Много е тежко в страна, в която няма политика, да се приказва за политики, в страна, в която няма пиар, да се приказва за пиар. Полтическият пиар би трябвало да облича в думи някакви политики – дали за ляво или дясно, за одържавяване или раздържавяване, пиарът е медиатор сред този, който прави нещата и тези, които би трябвало да схванат какво в действителност се случва. За страдание и двете неща не е случват. Политика няма или в случай че я има, тя е в цялостен прорез със заявките. Например, едно дясно държавно управление не може да одържавява браншове. В подобен миг всеки пиар е беззащитен. Оттук нататък той може единствено да седи откъм гърба в джипа и да споделя „ И ние сме запазили едни фотоси! “ Това е най-голямото пиарско проваляне, което съм виждала.

При това състояние по какъв начин оценявате пиара на компроматите?

Няма да разясня компроматите, само че съм уверена, че всичко, което изтича по линия на Божков, е 100% правилно. Познавам сносно ранния Божков, за който съм работила и който е един от дребното хора в българският бизнес, носещ същинска глава на раменете си. Неговите показа за положително и зло не дават отговор на моите, неговата визия за правене на бизнес не дава отговор на моята. Но отвън това, Божков в никакъв случай не би дал рушвет, без да е документирал това по 101 метода. Нас са ни обирали редовно, хронично, крали са в изключително големи размери и в този момент въпросът е дали единият апаш ще изясни, че е имал съучастници в лицето на другите крадци. Най-страшното е, че имаме опити освен на одържавяване, а и на открадване на бизнеси. На три талази. Прекарала съм 17 година в енергетиката и тези хора няма по какъв начин да ми изясняват, че вършат стопански издържана конструкция от държавни бензиностанции!

Която хем щяла да е печеливша, хем да въздейства пазарно на цените.

И то в дребните обитаеми места, където няма пазар! Но политическите среди постоянно си разрешават словесни исблъсъци в едно изречение. В изречението, че щели да основат държавен бранш, който да е пазарен, да контролира цените и да се намира в дребни обитаеми места, има три исблъсъци и те са напълно несъпоставими. За всеки образован човек е ясно, че в тази ситуация отново се прави интервенция. Много ми е тъжно да го кажа, само че най-вероятно това е следващият бизнес, пожелан от Пеевски. Предишните два бяха поискани и най-вероятно ще бъдат получени.

Интересен е този триъгълник, при който един бизнес се лишава от някого в интерес на различен посредством одържавяване. Как се стига до резултата?

При бензиностанциите - доста елементарно. На едни им правиш бизнеса неосъществим и те го продават на ниска цена на други, които незабавно възвръщат привилегированото състояние. Бензиностанции от нула се вършат постепенно и мъчно, с доста изследвания. Как би могъл някой пиар да преведе на популацията цялото това нещо?

Не е нужен и пиар, по най-народняшки метод се споделя: ние във властта сме национални покровители и поемаме нещата в ръцете си.

Точно по този начин. И е по този начин, тъй като източниците на действителна информация като „ БАНКЕРЪ “ са единствено няколко. Но българският народ изцяло заслужава това ръководство, тъй като е тъп и граблив - тъкмо като своя министър-председател. Припознава себе си. И когато министър-председателят спи като дебелак, евентуално пийнал, тъй като мъчно могат да го снимат другояче, народът съчувства на своя лидер. И желае да се осведоми от „ Нова телевизия “. Значи изцяло заслужава ориста си. Всеки средностатистически тъпанар вижда в Борисов себе си и съм сигурна, че в този момент се кефи на пачките и кюлчетата.

Ако се върнем на горивата, толкоз ли е елементарен „ ЛУКойл “ за надиграване, въпреки всичко това е международен фактор в бизнеса?

Първо би трябвало да се посочи „ ЛУКойл “ ли се нападна или единствено неговия някогашен изпълнителен шеф за България. В обстановка на огромно крадене, на хората би трябвало да се пускат трупове. И те идват от най-ненадейни места. При Божков обаче не чакаха, че той няма да си даде бизнеса.

Значи не са го познавали добре.

Очевидно. След това попадат на Бобокови. Братята се движат напълно в светлата част на закона. Ако в техния проблем има нередности, те, както и в тази ситуация с Божков, са били законово уредени по този начин, щото избрани хора да могат да се възползват. Престъпно е работил този, който е основал закона. Но ние нямаме парламент, имаме една кърджалийска... - забравих думичката. Там има кукли на конци, на които хора като Божков си поръчват законите.

Смятате, че отговорът на класическия въпрос "Кой е идващият? " гласи Валентин Златев?

Не, те се опариха тежко от Божков, в случай че посегнат и на Златев, ще получат нов сериозен зложелател. Проблемът се корени в това, че през 2013 година народът, в припадък на революционна бодрост, не разреши на Пеевски да стане началник на ДАНС. И в този момент си имаме министър-председател в сянка.

Аналогичен беше казусът с Царя, на който попречиха да стане президент и той стана министър председател.

Точно по този начин! Сега в кабинета са събрани два вида хора: едните са обидно необразовани, другите са чиновници на индивида в сянка и извършват заповедите му.

Ако обвиняванията против Бобокови и Божков паднат в съда, какво ще се случи?

Доказа се, че в случай че не могат да ти лишават бизнеса, могат да го унищожат. Аз съм лекар на историческите науки и преди три години допуснах, че ръководството на Борисов ще остане в историята като една точица. Сега се отмятам. То ще остане в историята като най-грубото тъпчене на политическите правила. При комунизма това беше намерение, в този момент е парадокс. Единственият излаз е циреят да се спука от самосебе си. Така и ще стане.

Какво виждате през погледа на синдикалиста?

Едно от най-големите закононарушения на тази власт е, че унищожи синдикатите. Или по-точно - те се самоунищожиха. В България синдикати няма, има оядени мои наследници. В целия свят политиците са изкушени да крадат. Обаче има три неща, които са преграда за огромното крадене. Едното е Бог и опцията за наказване, второто е съдът и опцията да бъдеш глобен, а третото е публичността и заплахата да бъдеш компрометиран. Да виждаме у нас действието на някой от тия фактори? Нашите са безбожници, правосъдната система са я яхнали, а публичността я имат посредством 94% от българските медии. Могат да извършат всеобщо ликвидиране и да го показват като въвеждане на правдивост.

В края на лятото се задава комплициран геополитически ребус, който може мощно да разклати лодката на ръководството. Газопроводът потегля, а властта би трябвало да си избере кого ще обиди посредством наличието му – Тръмп или Путин. И в двата разновидността ще има тежки проблеми.

По този въпрос е трябвало да се мисли 20 година авансово. Борисов е в положение да се обърне към народа и да изиска от него отговор на алтернативата, с цел да се освободи от отговорност. Не мисля, че министър председателят знае какво значи геополитика. Той се е учил от Живков и Брежнев – целувка, прегръдка и казусът е решен.

Разговора води Емил Янев

Диана Дамянова е лекар на историческите науки, някогашен синдикалист, ПР специалист.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР