Г-жа Велкова беше замeсник-министър на Асен Василев, нейният ресор беше

...
Г-жа Велкова беше замeсник-министър на Асен Василев, нейният ресор беше
Коментари Харесай

Нинова: Служебното правителство цели да заложи вдигане на данъците

„ Г-жа Велкова беше замeсник-министър на Асен Василев, нейният сектор беше „ Бюджет ”. С нея сме пресметнали всяка стотинка. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реален. Това катурване през вчерашния ден за нас е прекомерно изненадващо ”. Това съобщи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Думите на Нинова идват в отговор изказванието на служебният министър на финансите, че е невероятно да бъде направена актуализация на бюджета.

Повече по отношение на думите на служебният министър –

Нинова упрекна служебното държавно управление, че връща модела „ Дянков ”. Нинова счита, че се прави подготовка на жителите за повишение на налозите.

„ Оставихме постоянна и разрастваща се стопанска система на едно от челните места в Европа ”, сподели още Нинова.



„ Оставихме 8,5 милиарда лв. в хазната и 1,5 милиарда остатък. От гласуваните от Народното събрание 10 милиарда лв. дълг са изтеглени 1,5 милиарда лв. Тоест оставихме цялостен запас, остатък и малко теглен дълг “, добави тя.

„ Какво се случи с тези индикатори за четири седмици. Защо Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателят за бизнес климата в България с близо 4%. Някой би трябвало да ни отговори от кое място измисли цифрата 11 милиарда недостиг “, сподели още Корнелия Нинова.

„ Народът така и така е уплашен, а от служебния кабинет още повече го плашат. Целта на този кабинет е да върнат модела „ Борисов “, счита водачът на Българска социалистическа партия.

„ Подготвят публичното мнение за повдигане на налози. Затова апелирам да ни оценявате по отношение на постигнатите резултати. Фактите са обстоятелства и в предостатъчно положение оставихме страната. Цяла Европа направи огромни обществени стратегии, понижиха налозите, поддържаха цените на горивата “, сподели още Нинова.

Относно изборите и листите на Българска социалистическа партия, тя уточни:

„ Всички листи са регистрирани. Първото ни огромно мероприятие за тази акция ще е в Бургас, на 3 септември ”.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР