Г-жа Иванчева категорично не става за кмет – дали е

...
Г-жа Иванчева категорично не става за кмет – дали е
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Нито един строеж не беше спрян! Кметицата на “Младост” не става! Вижте още какво коментира той

Г-жа Иванчева изрично не става за кмет – дали е взела пари, или не е различен въпрос, само че чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматизирано ставаш добър управленец. Това разяснява по бТВ водачът на „ Нормална страна ” Георги Кадиев.

Неговата групировка поддържа Десислава Иванчева за областен кмет, само че по-късно се разграничи от нея, а през вчерашния ден тя беше арестувана в хода на следствие за корупция. Кадиев призна, че и до него са стигали информации за корупционни практики в общината, а един от съпартийците му и някогашен зам.-кмет – Никола Вапцаров е подавал сигнали за нередности.

Според Кадиев в случай че е правилно, че е хваната с пари в багажника на колата, приказваме за безсрамие както от нейна страна, по този начин и от страна на проверяващите: „ Да държиш две дами по 40 кг 5 часа извън пред палатата, да спреш придвижването, по-късно да ги сложиш на витрината и от там да ги снимат с камери, да броиш пари на асфалта, да извикаш Антон Тодоров, да извикаш медиите на Пеевски – всичко това на кого беше нужно? ”.

Според него всичко припомня на знакови арести от първия мандат на ГЕРБ (от които в съда не произтече нищо, а България заплаща компенсации в Страсбург – б.р.) като този на Николай Цонев.

Кадиев описа, че Иванчева е била излъчена като претендент от самите протестиращи, а „ Нормална страна ” са свършили по-голямата част от работата по акцията й. По-късно обаче се появили проблеми в връзките сред двете страни – зам.-кметовете от партията Ивана Лапатов и Никола Вапцаров били изгонени „ по най-безобразния метод ”.

„ Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени – нито един градеж не беше спрян ”, уточни Кадиев. И изясни: „ Вместо да решиш казуса, да търсиш юристи и архитекти, които да намерят недостатъци в даден план и да го спреш, ти го отлагаш и ти завеждат дело за безчинство ”.

Кадиев означи, че по този начин градеж, който имал всички данни за прекъсване, при странни условия внезапно бил пуснат. Като различен образец за неуредиците в „ Младост ” той уточни проблемите на Изабела Сярова, която организираше гладна стачка пред Следствен отдел към окръжна прокуратура поради градежа си. По думите му и там е имало опити за корупционни дейности.

„ Гражданите би трябвало да вземат участие в политиката. Грешки постоянно ще има, некачествени хора постоянно могат да се появят, без значение дали са от партия, или от гражданското общество ”, безапелационен беше Георги Кадиев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР