Г-жа Дърева е автор на Дума и винаги, когато напише

...
Г-жа Дърева е автор на Дума и винаги, когато напише
Коментари Харесай

Нинова за уволненията в ``Дума``: Лъжа и манипулация преди Конгреса на БСП |

" Г-жа Дърева е създател на " Дума " и постоянно, когато напише нещо, е добре пристигнала - ще го публикуваме. Никой не е освобождаван. Такава неистина и операция преди Конгреса. 

Така вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разяснява пред Българска национална телевизия уволнението на от вестник " Дума ". Според нея постоянно преди Конгрес на Българска социалистическа партия " някой си измисля такава нервност ":

" Никой не уволнява публицисти. " Дума " е отворена и за Дърева, и за - за всеки, който желае да написа там свободно ".

Вицепремиерът разяснява и думите на Илияна Йотова, която прикани за по-голяма подреденост в посланията и в дейностите на държавното управление.

" Не виждам пълномощия на вицепрезидента да дефинира период на валидност на държавното управление. Госпожа Йотова си разреши да каже: " Имате 100 дни и по-късно може би отиваме на избори. " Нито е в пълномощията на президентската институция, нито е и морално да се слагат такива условия пред държавното управление. Този парламент е определен от народа, това държавно управление е излъчено от този парламент и в България има разделяне на управляващите. Нека има разногласия сред институциите, само че в границите на разделянето ", сподели Нинова.

Въпреки рецензиите си към вицепрезидента Корнелия Нинова разясни, че няма напрежение сред нея и президентската институция:.

" Президентът Румен Радев си има своите пълномощия и ги упражнява, добави тя. Поясни, че е пропуснала церемонията по встъпване в служба поради конгреса на Българска социалистическа партия, само че е поздравила президентската двойка за началото на втория им мандат ".

На въпрос за какво " най-яростният критик на Радев " Калоян Методиев е шеф на кабинета й, Нинова отговори, че Методиев има качества за тази работа и тъй като желае в екипа й хората да не са корумпирани. 

" Чувам непрекъснато клишето, че има потребност от нова лява партия. Всеки има право на прави партия, само че попитайте ги какво схващат под ново ляво. Всички опити за такива сякаш огромни леви партии представляваха прекопирване на програмата на Българска социалистическа партия ", разяснява Корнелия Нинова. По думите й е политически абсурд, че пет години с 80 депутата Българска социалистическа партия не е съумяла да се пребори с ГЕРБ за значимите обществени политика, а в този момент, с 26 депутата, за един месец е съумяла да сложи началото на стопански постоянна и обществена страна.

Попитана какво се случва в Българска социалистическа партия и за какво " едни хора напущат, а други тя ги напуща ", водачът на столетницата отговори по този начин: 

" Струва ми се, че тези " приятели ", които в този момент напущат и декларират се за нов ляв план, не можаха да одобряват резултата от директния избор. Още от този момент стартира това. Прекият избор е огромно достижение на Българска социалистическа партия – съвременно, европейско и демократично е членовете да избират ръководителя. От гласувалите тогава, 80% ме избраха. Няма подобен резултат в различен избор. Тези хора не можаха да го одобряват, не почетоха избора на членовете на партията и започнаха едно непрекъснато саботиране на управлението.

Относно бюджета за 2022 година вицепремиерът изясни, че държавното управление демонстрира ясна воля за справяне с рецесиите.

Тя акцентира, че е планувано нарастване на финансовите вложения на общините с 30%. Това ще е в помощ за разрешаване на проблеми като този с високите сметки за ток, поради който доста обитаеми места вкараха режим на уличното осветяване или промени в градския превоз.

Според нея посредством плануваното нарастване на обществените заплащания в бюджета държавното управление демонстрира, че стартира радикално нова политика, с която се връща ролята на обществената страна. Това са огромните идеологически искания на Българска социалистическа партия от години и в този момент стартират да се осъществят, посочи Нинова.

" Знам, че това не е всичко, което хората чакат. Не можем с магическа пръчка да решим всички проблеми, само че това са първи стъпки, които демонстрират че има смяна в политиката ", добави Нинова.

За повишаването на цените на мобилните услуги Корнелия Нинова разяснява, че министерството на стопанската система и промишлеността е предотвратило противозаконното двойно нарастване на цените, което са възнамерявали да създадат мобилните оператори. Сега цените на мобилните услуги се подвигат, само че единствено с показателя за предходната година, което е в правото на операторите, акцентира вицепремиерът.

Тя увери, че новият закон за колекторските компании ще бъде импортиран в Народното събрание до края на февруари. Очаква огромна опозиция от бранша, тъй като в него се въртят 4 милиарда лв., само че увери, че е подготвена да реализира измененията до дъно. По думите й за тях не е имало до момента. 

Законът е подготвен и е импортиран в Министерския съвет. Тя обясни, че ще има указател на колекторските компании и с цел да реализират активност, капиталът им би трябвало да е най-малко 500 000 лв.. Ще има и ограничавания за това кога могат да търсят длъжника и по кое време. След колекторите да се готвят частните правосъдни реализатори, съобщи Корнелия Нинова и добави, че не е просто да се напише един закон, а " това демонстрира новата политика на смяната - хората да са предпазени ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР