Г-жа Далоуей каза, че сама ще купи цветята.“ Така започва

...
Г-жа Далоуей каза, че сама ще купи цветята.“ Така започва
Коментари Харесай

Помощ, пристрастен съм към порно с богатство

„ Г-жа Далоуей сподели, че сама ще купи цветята. “ Така стартира забележителният разказ на Вирджиния Улф. Написано преди съвсем 100 години, първото изречение на госпожа Далоуей по едно и също време прекатурва литературния канон със своите смели нови модернистични намеси и предава изтънчено, единствено с девет думи, тръпката от правото, която поразява занимателната висша класа.

Мисис Далоуей е написана по време на интервал на условен разцвет след Първата международна война: свят, към момента обитаем с готвачи и прислужници, разносвачи на въглища и месари, които посещават всяка седмица. Но макар предлагането на изследване на пост-викторианската британска приличност на една забравена ера, това беше първото нещо, за което се сетих, когато се настаних да виждам експати в Amazon Prime предишния уикенд.

Адаптация на The Expatriates, разказ от 2016 година на Janice YK Lee, Expats се концентрира върху трио дами, борещи се с привилегии и персонална покруса в Хонконг, всичко това на фона на Революцията на чадърите от 2014 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР