Г енетичното секвениране на човешки останки отпреди 45 000 години,

...
Г енетичното секвениране на човешки останки отпреди 45 000 години,
Коментари Харесай

Открити у нас човешки останки разкриха неподозирани факти

Г енетичното секвениране на човешки остатъци отпреди 45 000 години, открити в България през 2020 година, приказват за незнайна миграция към Европа и потвърждават, че смесването с популации на неандерталци са били по-чести, в сравнение с се предполагаше, предава Франс прес.

Тези човешки остатъци, измежду които фигурираше цялостен зъб, бяха открити в пещерата "Бачо Киро " през 2020 година. Генетичното секвениране откри, че тези човеци са били по-близки до настоящето население на Източна Азия, на Северна и Южна Америка, в сравнение с до европейците.

Откритието подсказва, че те са били част от човешка миграция в Европа, която не е била позната до момента в генетичната история на миграциите, се споделя в изследване, оповестено в сп. "Нейчър ".

Генетичните проучвания са доказателство за това, че е съществувала известна последователност сред първите модерни хора в Европа и хората, които са живели по-късно в Евразия, се споделя в изследването.

Те трансформират първичните ни показа за първите човешки миграции в Европа. Според ръководителката на проучването Матея Хайдиняк от Института за еволюционна археология "Макс Планк " новите открития приказват за бурната история на актуалните европейци на континента, където е имало продан на популации.

Останките, открити в пещерата "Бачо Киро " в България, демонстрираха първоначално, че хората са живели паралелно с неандерталците по-рано, в сравнение с се предполагаше. Но генетичният им разбор подсказа също, че тези първи хора и неандерталците са се възпроизвеждали между тях по-често, в сравнение с си представяхме.

Всички човеци от пещерата в "Бачо Киро " са имали неандерталски прадеди от 5 до 7 поколения преди тях. Това приказва за обстоятелството, че възпроизводството сред първите хора, населили Европа и неандерталците, са били постоянно събитие, съгласно Хайдиняк.

Първото свидителство в това отношение е обвързвано с откриването в Румъния на субект на 40 000 години, кръстен Оасе 1.
Тези открития бяха съпроводени от друго проучване, оповестени в изданието "Нейчър иколъджи енд иволюшън ", касаещо секвенирането на генома на части от череп, открит в Чешката република.

Находката е била направена през 1950 година в региона на Злати Кун, като възрастта й предизвикваше разногласия. Първите разбори оценяваха останките на 30 хиляди години, само че по-нова датировка с въглерод 14 я дефинира на 15 хиляди години. Но генетичният разбор сподели последната си дума - възрастта им е 45 хиляди години съгласно изследването в "Нейчър ". Негов създател е Кай Прюфер от археологичния отдел на института "Макс Планк ".

"Ние се основаваме на обстоятелството, че всички тези хора, чиито прадеди идват от индивидите, напуснали Африка преди повече от 50 хиляди години, носят нещо неандерталско в своите гени ", посочи откривателят.

"Тези следи се появяват в "къси блокове " в генома на актуалния човек и във все по-дълги, колкото повече се връщаме обратно в поколенията. Такъв е казусът с индивида от Уст-Ишим, фосил на Хомо сапиенс, открит в Сибир и живял преди 45 хиляди години.

Подобен е и този с дамата от Злати Кун, която е с още по-дълги блокове. Това значи, че тя е живяла в същата ера или даже и по-рано ", твърди Кай Пюрфер.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Понеделник заран, шефът пита: - Очите ти са зачервени, пил си до сутринта, нали? - Глупости, липсваше ми работата, плаках!!! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНеловката обстановка, наричана " Столгейт ", се случва в Анкара при срещата с турския президентОтхвърлени са били четирима претенденти от БългарияРазследването по случая продължаваРазследват инцидентаРусия струпва силите си в югоизточна посока, в това число в КримВъв кино лентата " Тела, тела, тела " ще бъде една от първите ѝ основни ролиНяколко случая с алергични реакции, в това число и съществени, са обявени в Съединени американски щати след имунизацияКакво още сподели водачът на Северна Корея47% от интервюираните британци избират внука на Елизабет II, а не татко му - принц ЧарлзБЧК с дейна активност в отговор на подбудената от пандемията кризаЕрна Сулберг показа проект в парламентаИма доста ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние напълно разумно я съблюдаваме и вървим по нея, разгласи Слави ТрифоновКои възрастни ще се възползват от добавката и от кой момент " Случаите са прекалено много ", съобщи държавна говорителкаОбясняват специалисти по дезинформация и психологияТрудните и многопластови връзки сред Русия и Турция са постоянно на ръба да ескалират, написа в разбор за Vesti.bg Руслан ТрадОт мрежатаGong.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР