Г-7 ще ангажира до 5 милиарда долара за подобряване на

...
Г-7 ще ангажира до 5 милиарда долара за подобряване на
Коментари Харесай

Г-7 ангажира 5 млрд. долара за борба със световната продоволствена криза

Г-7 ще ангажира до 5 милиарда $ за възстановяване на световната продоволствена сигурност, осведоми организация Ройтерс. Това съобщи почитан американски чиновник. Така групата ще отговари на терзанията в разрастващите се страни по отношение на опасността от апетит, провокирана от войната в Украйна.

В последния ден на срещата на върха на Г-7 в Германия формалният представител сподели, че Съединените щати ще обезпечат над половината от тази сума , която ще отиде за старания за битка с глада в 47 страни и за финансиране на районни организации.

Г-7 се пробва да сплоти нововъзникващите страни, доста от които имат тесни връзки с Русия, с цел да се опълчват на нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна и предложения пет огромни демокрации със междинни и ниски приходи на срещата на върха, с цел да ги завоюва.

Някои разрастващи се народи, които сами са някогашни жертви на западния колониализъм, виждат недоволствата на Запада против Украйна като самоцелни и са по-загрижени от въздействието на растящите цени на храните върху тяхното население.

Някои упрекват западните наказания, а не нахлуването на Русия в един от най-големите международни производители на зърно и блокадата на неговите пристанища, за дефицита.

" Действията на Путин бяха в основата и нещото, от което можете да очертаете директна линия към цялата накърнимост, която виждаме по света във връзка с продоволствената сигурност ", сподели служителят.

" Действията му удушиха храните и селскостопанското произвеждане и използваха храната като оръжие за война посредством унищожаването на селскостопански хранилища, преработвателни уреди... и ефикасната обсада на черноморските пристанища ", добави той.

Около 2 милиарда $ от уговорката ще отидат за директни филантропични интервенции, а други 760 милиона $ ще отидат за " помощ с храни " за " повишение на устойчивостта и продуктивността на питателните системи по целия свят ".

Отделно водачите се съгласиха да подхващат по-координиран метод за оборване на китайските " изкривяващи пазара " практики в международната търговия. Те също по този начин дадоха обещание да работят за унищожаване на насилствения труд, в това число подкрепяния от страната насилствен труд, от световните вериги за доставки.
 Европейски Съюз упрекна рисковите
Европейски Съюз упрекна рисковите " Игри на глада " на Русия за продоволствената рецесия в света

Кремъл употребява храните като " безшумно оръжие на войната "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР