Г-7 няма никога да признае“ границите, които Русия се стреми

...
Г-7 няма никога да признае“ границите, които Русия се стреми
Коментари Харесай

Г-7 няма никога да признае границите, които Русия се опитва да наложи силово

Г-7 няма „ в никакъв случай да признае “ границите, които Русия се стреми да наложи силово с водената от нея война в Украйна.

Това обявиха през днешния ден външните министри от групата на седемте най-развити стопански системи, съобщи Франс прес.

„ Няма да признаем в никакъв случай границите, които Русия се пробва да промени посредством военната си интервенция “, показват първите дипломати на страните членки в декларация, публикувана след тридневна среща в немския палат " Вайсенхаус ". В документа те още веднъж приканват Беларус „ да спре дейностите, улесняващи намесата на Русия, и да съблюдава интернационалните си задължения “.

" Поддържаме уговорката си да поддържаме суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, включваща Крим (...) ", прецизират те.

" Ще подкрепим ограниченията (...), които ще вземе Украйна, с цел да обезпечи независимост и мир в страната ", съобщи на заключителна конференция външната министърка на Германия Аналена Бербок, чиято страна ръководи тази година Г-7.

Участниците в срещата възобновиха настояването си към Русия " да постави завършек на войната, стартирана от нея, без да е провокирана (от Украйна, бел. Франс прес), и на трагичните премеждия и загуби на човешки животи, които тя продължава да провокира ".

Те осъдиха " безотговорните закани да се употребяват химически, биологически или нуклеарни " оръжия, отправени от съветския президент Владимир Путин.

Седемте най-развити стопански системи считат „ да ускорят напъните “, целящи „ да сложат завършек на зависимостта от съветската сила ". Министрите увериха, че „ ще разширят “ икономическите наказания против Москва поради нашествието ѝ в Украйна в „ браншове, от които Русия е изключително подвластна “, и приканиха Китай „ да не подкопава “ тези ограничения.

Те насочиха " апел към Китай да не поддържа Русия в нападението “ ѝ против Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР