Г-7 бърза да въведе механизъм за ограничаване на цената на

...
Г-7 бърза да въведе механизъм за ограничаване на цената на
Коментари Харесай

Г-7 обмисля таван на цената на руския суров петрол

Г-7 бърза да вкара механизъм за ограничение на цената на износа на съветски нефт до 5 декември, когато влизат в действие глобите на Европейския съюз, забраняващи вноса на съветски недопечен нефт по море. За това оповестява Ройтерс.

„ Искаме да сме сигурни, че механизмът за ограничение на цените влиза в действие по едно и също време със глобите на Европейски Съюз “, оповестява пред организацията почитан чиновник, поискал да остане неизвестен.

През юни на среща на върха водачите на " Групата на седемте " се споразумяха да обмислят въвеждането на таван на цената на съветския недопечен нефт, с цел да лимитират приходите от енергоносителя, които

Москва употребява за финансиране на войната в Украйна.

Г-7 упорства цената на съветския нефт да се дефинира от членовете на картела на купувачите на равнище над съветските индустриални разноски. Това би основало тласък за Кремъл да продължи да създава нефт, само че на доста по-ниска стойност от настоящата пазарна цена.

По този метод Русия ще бъде изправена пред сложен избор: или да се съгласи да продава нефт на по-ниски цени и надлежно по-ниски облаги, или съвсем изцяло да спре износа му, поради ембаргото на Европейски Съюз върху суровия нефт.

Според водачите на Седемте за Русия ще бъде мъчно да пренасочи износа на нефт, защото глобите на Европейски Съюз плануват възбрана на всички финансови услуги, свързани с търговията с нефт, в това число обезпечаване, презастраховане и финансиране на товари и кораби.

Ройтерс напомня, че Г-7 се опита да въвлече в самодейността Китай и Индия, които към този момент купуват съветски нефт с отстъпка по отношение на пазарната цена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР