Г-20 отказа да осъди Русия, но иска да съживи сделката

...
Г-20 отказа да осъди Русия, но иска да съживи сделката
Коментари Харесай

Западът признава победата на Русия: Зърнената сделка се връща

Г-20 отхвърли да осъди Русия, само че желае да съживи договорката за зърно. Може даже да съумеят – само че не тъкмо с това, което чакат. Скритите смисли на огромната игра, която се развива в пространството сред Киев и Ню Делхи, се разкриват незабавно, просто би трябвало да помислите малко.

Блинкен и малко нервозен

Понеделник стартира с дребна интернационална сензация. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който безусловно преди малко посети Киев, където насърчи Зеленски и яде Биг Мак в Макдоналдс с Кулеба, направи необикновено изказване.

Той сподели, че Киев ще се включи в договаряния с Москва, в случай че Русия първа прояви интерес към тези договаряния. Разбира се, изказването беше съпроводено от нормалното американско „ бла-бла “ за териториалната целокупност на Украйна, само че това не е нищо повече от ритуална формула.

Важно е това, което се споделя: в случай че Москва каже, че е време за договаряния, държавният секретар на Съединени американски щати ще подсигурява, че Киев няма да отстъпи. Това е доста мощно изказване, имайки поради, че Украйна има закон (!), който не разрешава договарянията с Русия.

Сега, по-късно изказване, можем да спрем да спекулираме по какъв начин американците гледат на вероятностите за украинска „ контранастъпление “.

Всичко към тези вероятности им е ясно. И теориите на конспирацията за казаното от Блинкен на Зеленски, Кулеба и новия министър на защитата на Украйна Умеров също към този момент не са нужни.

Съвсем явно това е, за което той им приказва. Време е, момчета, да измененията риториката и да признаете, че руснаците малко ви победиха. Иначе няма да се измъкнем от това.

Много забавно е, че незабавно след блестящото изказване на Блинкен, през днешния ден беше направено изказването на Зеленски – в действителност за неуспеха на контранастъплението:

" Това не е филм, не е час и половина. Става въпрос за контранастъплението. Това не е филм с благополучен край. Няма да имаме благополучен край. Загубихме доста хора. Няма да има благополучен край. Трябва да признаем това. "

Няма да има благополучен край, само че за какво се приказва на глас, че няма да има тъкмо в този момент? Отговорът на този въпрос беше даден не от американския външен министър и не в Киев, а от държавните глави на Г-20 в Ню Делхи.

Глобален юг и съветско зърно

Г-20 одобри декларация за украинската рецесия, която мощно разстрои груповия Запад, тъй като отразява позицията на световния Юг. А световният Юг е податлив да слуша Русия.

" За западните страни окончателната декларация от срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Индия пристигна като удар ", написа Financial Times, тъй като споменаването на „ войната в Украйна “ основава усещането, че и двете страни са еднообразно отговорни за протичащото се.

Това е голям прогрес спрямо предходната декларация на същата Г-20. И очевидният триумф на Русия: през днешния ден е безусловно невероятно да се каже, че „ целият свят “ е против руснаците.

По-голямата част от света се отнася с схващане към руснаците. В такива условия, несъмнено, Западът стартира да пее за договаряния.

Какво изяснява позицията на Г-20? Освен всичко друго, тук на напред във времето е нашият остарял другар - зърнената договорка, първо прецизно спазвана от Русия, а по-късно раздрана от Русия. Участниците в срещата обявиха, че упорстват за цялостно осъществяване на зърнената договорка.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изясни по какъв начин считат да реализират това. Оказва се, че в края на август той е изпратил писмо до съветския външен министър с нови оферти. Тези оферти включват изваждане от наказания на някои съветски активи, свързани с износа на зърно.

За да извършите това, би трябвало да се свържете с обособените страни от Европейски Съюз. И свързване на Росселхолзбанк към SWIFT. Вярно, не непосредствено, а посредством холандска „ дъщерна “. И то не незабавно, а след месец.

Официално съветското външно министерство продължава да изследва тези оферти. Неформално за всички е ясно, че предложенията са неприемливи за Русия.

Просто тъй като президентът Владимир Путин към този момент изясни нашата позиция: първо, „ международната общественост “ извършва всички условия на Русия. Защото тези условия са сложени от дълго време и обещания са дадени от дълго време, само че по този начин и не са изпълнени. И едвам тогава Русия може да възобнови договорката.

На всички по света е ясно, че Русия може да си разреши и още повече, че би трябвало да се държи по този метод. Че нейната дума се оказа решаваща.

Тези, които приказват за неизбежното проваляне на страната ни, обичат да повтарят, че Русия управлява единствено 2% от международния Брутният вътрешен продукт, а погледнете Европейски Съюз и Съединени американски щати - това е половината от международната стопанска система.

Но по чудноват метод съветските 2% се оказват препъникамък за целия свят. Решаващият, главен камък на цялата конструкция на международната икономическа система. И Русия диктува своите условия.

Между другото, какво става с турците и техния султан? Но султанът се оправя добре в това отношение. Реджеп Ердоган, след края на срещата на Г-20, към този момент направи непретенциозно, напълно не сензационно, доста значимо изказване. Той сподели, че ще е належащо да се усили количеството зърно, което Русия изпраща през Турция за бедните страни в Африка.

Наскоро в Сочи Путин и Ердоган се споразумяха за доставката на един милион тона зърно през Турция – и публично се знае, че доставките към този момент са почнали. Един милион тона от общия размер на износа на зърно от Русия обаче не е по никакъв начин малко.

Целта на Ердоган като главен бенефициент от договорката за зърно е да трансформира Турция в съществена дистрибуторска точка за експорт на зърно. Изобщо не е належащо да се употребява украинско зърно - съветското е много уместно.

Дори е доста по-удобно да работите с руснак, тъй като можете да преговаряте непосредствено. Точно това прави Ердоган, апропо, в строго сходство с многократната прогноза на " Цариград " и персонално на вашия преклонен прислужник.

Нова зърнена договорка без Украйна, без „ филантропични коридори “, без Организация на обединените нации, без Европейския съюз обезпечава на Африка самун, а на Русия непрестанен експорт, от една страна, и опцията да лиши врага от приходи, от друга. С удобен интерес от целия световен Юг, прочут още като по-голямата част от Г-20.

Какво от това?

Това, което в никакъв случай не би трябвало да си позволявате в този момент, е да бъдете замаяни от триумф. Новата зърнена договорка е основана напълно в полза на Русия - чудесно.

Срещата на върха на Г-20 сподели, че множеството страни по света въобще не са на страната на Запада. Много добре. Срещата на върха сподели, че мнозина са подготвени да слушат Русия. Това е просто прелестно.

Срещата на върха сподели, че Организация на обединените нации, като бюрократична машина, може да се приспособи към желанията на Русия. Просто ужасно. Основните врагове на Русия признаха, че не могат да завоюват и в действителност желаят мирни договаряния. И това по никакъв начин не е неприятно.

Но от всичко това не би трябвало да вършим извода, че към този момент сме спечелили или сме покрай успеха. Победата наподобява напълно друго и ще бъде реализирана единствено след цялостното проваляне на вражеската войска.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР