Фючърсите на West Texas Intermediate се повишиха с около 1%

...
Фючърсите на West Texas Intermediate се повишиха с около 1%
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след двудневен спад в цената

Фючърсите на West Texas Intermediate се покачиха с към 1% във вторник, откакто се намалиха с 5% през последните две сесии

Суровият нефт нараства във вторник, откакто през последните две търговски сесии цената на суровината понижа под 100 $ за барел, до момента в който вложителите преценяваха въздействието на пандемията в Китай върху вероятностите за международното търсене, написа.

Световният бенчмарк Брент нараства с 1,03%, или 1,05 $, до 103,37 $ за барел.

Цената на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) нараства с 0,77%, или 0,76 $, до 99,30 $ за барел, откакто сортът изтри 5% от цената си в последните две търговски сесии.



Китайската национална банка пое ангажимент да усили поддръжката за стопанската система, а управляващите в Пекин разшириха обсега за тестване за ковид, като той към този момент се разгръща до по-голямата част от града, предизвиквайки опасения, че столицата ще попадне под обсада. Новите талази от растеж на новозаразените в Китай се отразиха отрицателно на търсенето на нефт в най-големия вносител на недопечен нефт в света.

"Картината на предлагането продължава да е затегната и наподобява, че навлизат купувачи, търсещи преференциални покупко-продажби ", споделя Хауи Лий, икономист в Oversea-Chinese Banking Corp. По думите му вложителите към момента се приготвят за допустимо най-лошия пандемичен сюжет в Китай.

В понеделник вечер китайските управляващи обявиха, че тестването за Covid-19 ще се случва в още 11 от общо 16 района на Пекин. Едноседмичното затваряне в Шанхай в допълнение се утежни - през уикенда служащи в защитни дрехи се заеха с слагането на стоманени огради към постройките с позитивни случаи на инфектирани.

Към момента "черното злато " е изтрило по-голямата част от растежите, маркирани, откакто Русия нахлу в Украйна в края на февруари. Войната докара до това Съединени американски щати и Англия да забранят съветския импорт на енергоносители, а Европейският съюз обмисля усъвършенстван ход.

Пазарът на нефт продължава да е в бича конструкция, в която цените на спот пазара са по-високи от цените на фючърсните доставки. Спредът на Брента сред двата му контракта с най-близка доставка в този момент е в размер на 21 цента за барел по отношение на 4,64 $ при започване на март, малко след началото на съветската инвазия в Украйна.

* Към 09:33 ч. българско време
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР