Футуристичната каравана на Airstream и студио F.A. Porsche е елегантна,

...
Футуристичната каравана на Airstream и студио F.A. Porsche е елегантна,
Коментари Харесай

Заможните хора се изнасят в каравани Airstream

Футуристичната каравана на Airstream и студио F.A. Porsche е елегантна, първокласна и може да се паркира в гараж. Крайният резултат е уместно наречената идея Airstream Studio F. A. Porsche, която е по типичен готина и в същото време футуристична.

Проектът, който ще бъде показан като модел в мащаб 1/3 на SXSW (South by Southwest), е най-новото колаборация на Airstream, което планува по какъв начин биха могли да наподобяват първокласните каравани в бъдеще.

Въпреки че дизайнерите имаха огромна независимост да развихрят въображението си, Airstream искаше елегантно, леко ремарке, което да може да се побере в гараж и да бъде теглено от електромобил.  

Последното става все по-важно, защото основният изпълнителен шеф на Airstream Боб Уилър ни сподели, че техните клиенти „ е два пъти по-вероятно да имат електрически транспортни средства “ спрямо необятната общност.

Тъй като тегленето с електрически автомобил лимитира пробега, фирмите се концентрираха върху основаването на леко и аеродинамично ремарке. Това е тъкмо по усета на Airstream и концепцията се отличава с класическа алуминиева каросерия, както и с въглеродни нишки и композитни материали.  

Концепцията също по този начин се отхвърля от нитовете за възстановяване на аеродинамиката и понижаване на образния звук.

Това е единствено „ драскане по повърхността “, защото ремаркето се отличава с обтекаема стъклена структура и аеродинамично усъвършенствана каросерия с неповторима задница.

Многобройни системи също са деликатно интегрирани в каросерията, с цел да се сведе до най-малко съпротивлението и по тази причина няма да намерите климатик на покрива, както при доста други кемпери. Говорейки за покрива, концепцията разполага с изскачащ покрив за в допълнение пространство над главите.

Това не е единственият „ празненство трик “, защото концепцията е оборудвана с регулируемо окачване, което разрешава височината на возията да се увеличи за по-добра проходимост или да се намали за по-добра аеродинамика.  

Окачването също по този начин разрешава ремаркето да бъде „ гаражно “ и формалните лица допускат, че моделът би трябвало да може да минава през гаражни порти с височина 2,1 м.

От Airstream означават, че това е първият им модел, планиран да се побира в общоприет гараж, и декларират, че това ще спомогне за увеличение на привлекателността му измежду жителите на градовете. 

Той би могъл да се окаже прелъстителен вид и за хора, живеещи в региони, където сдруженията на притежателите на жилища не разрешават паркирането на ремаркета навън.  Както означи компанията, тази опция ще направи „ притежанието доста по-лесно за по-широк кръг клиенти “.

Стилна кабина, която се слива с природата

Въпреки че концепцията е доста стилна, ремаркето е с почти същия размер като (4,9 метра) модела Bambi. Това е много малко, само че Airstream твърди, че е задоволително огромно, с цел да обезпечи функционалностите, които хората в действителност желаят.

Концепцията има гъвкава кабина с пространства, които могат да се употребяват за разнообразни цели. Това се отнася даже за тоалетната/банята, която разполага с врата, създаваща „ затворена, частна зона “, когато природата зове или е време да си вземете душ. Макар това да не е изненадващо, вратата може да се отваря, с цел да скрие тоалетната и дейно да разшири банята в прилежащото кухненско помещение.

На други места площта пред вратата може да се трансформира в плот, с цел да се обезпечи на притежателите в допълнение пространство, до момента в който готвят.  Друга готина функционалност е двукомпонентният заден люк, който има падаща задна врата, която „ уголемява вътрешното жилищно пространство “ на открито.  Някои от визуализациите плануват също по този начин задната врата с обръщаща се част, която я трансформира в място за сядане навън.

Придвижвайки се назад към вътрешността, концепцията разполага с грациозен трапезен ъгъл, който може да се трансформира в зона за спане с размери 82″ на 61″ (2,1 на 1,5 м).  Можем да забележим и мивка, готварски плот и плаващ дигитален екран.

Въпреки че планът е почнал като „ умствен опит “, Уилър споделя, че Airstream „ не може да бъде по-щастлив от резултата “.  По-нататък той сподели, че компанията преглежда опцията за въвеждане на концепцията в произвеждане.

Нищо обаче не е несъмнено и може да се наложи да се задоволим с това да забележим някои функционалности в бъдещите модели. При това формалните лица наподобява са се насочили към производството.


Неща, които не са идея

Airstream има и модели кемпери, които изобщо не са в концептуална фаза.

Rangeline разполага с 3,6-литров мотор Pentastar V6. Този елемент е в контрастност с типичните за кемперите дизели и генерира 280 к.с. (209 кВт/284 к.с.) и 260 фута стерлинги (352 Нм) въртящ миг. 

Други забележителни характерности включват тента и странични стъпала, които имат вграден държач за каишка, защото клиентите на Airstream са фенове на кучета. Моделът разполага и с 200-ватов слънчев панел и теглич, който може да тегли до 3500 фунта (1588 кг).

Моделът Airstream Interstate 24X употребява за основа Mercedes Sprinter 3500, който има 170-инчово междуосие и 24-метрова жилищна повърхност. Задвижва се от 3,0-литров V6 турбодизелов мотор с мощ 188 к.с. (191 PS/140 kW) и въртящ миг 441 Nm), който се изпраща към четирите колела посредством 7-степенна трансмисия. Това разрешава на микробуса да тегли до 2268 кг с включения в комплекта теглич. 

Що се отнася до това, което го прави по-подготвен за офроуд, Interstate 24X разполага със защитна обшивка на каросерията, набор от светлинни решетки и капсули и гуми за всевъзможни терени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР