Футболното първенство на Испания може да бъде преустановено заради недоволство

...
Футболното първенство на Испания може да бъде преустановено заради недоволство
Коментари Харесай

Назрява голям скандал! Има опасност за спрат първенството на Испания

Футболното състезание на Испания може да бъде прекратено поради неодобрение към новия закон за спорта в страната, оповестява радио „ СОРЕ “.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е свикал на 27 октомври (четвъртък) изключително съвещание на клубовете от Примера и Сегунда дивисион. На него ще се прегледа опцията за прекъсване на шампионатите от 28 октомври.

Причината за това е недоволството на локалните клубове против новия закон за спорта в Испания, който позволява тимове от страната да вземат участие по едно и също време в националните шампионати и Суперлигата на Европа.

В Ла Лига се притесняват, че това ще сложи под опасност спонсорския контракт с капиталовия фонд CVC, съгласно който испанските тимове би трябвало са си разделят 2 милиарда евро.

Против закона в сегашния му тип са се оповестили 39 от общо 42 клуба, състезаващи се в двете най-силни дивизии в локалния футбол. Единствените отцепници са Реал (Мадрид), Атлетико (мадрид) и Барселона, които са покровители на провеждането на Суперлигата на Европа.

Както е известно, през април 2021 година Европейската Суперлига публично беше показана с присъединяване на 12 клуба – Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Интер, Ювентус, Милан, Атлетико (Мадрид), Барселона и Реал (Мадрид).

Само броени дни по-късно след съществени митинги на личните си почитатели и закани от националните федерации и УЕФА, множеството тимове се отдръпнаха от шампионата. Единствените покровители на самодейността останаха Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус.

Само преди няколко дни Бернд Райхарт беше назначен за изпълнителен шеф на компанията „ А22 Спортс Мениджмънт “, която стои зад проекта за осъществяване на шампионата. Самият Райхарт, който до скоро беше началник в немската телевизия RTL, разгласи твърдото си желание Суперлигата да започва със сезон 2024/25.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР