Футболното чудо се случи! Мъри и Левски върнаха "синята приказка"

...
Футболното чудо се случи! Мъри и Левски върнаха "синята приказка"
Коментари Харесай

Драма със стадиона на Хамрун Спартанс: дано Левски не гостува на него

 Футболното знамение се случи! Мъри и Левски върнаха Футболното знамение се случи! Мъри и Левски върнаха "синята приказка "
Стадионът на малтийците е от категория 2 и няма право да приема дуели от този стадий на конкуренцията. Това е добре за, защото тревното покритие като се изключи че е с изкуствена настилка, е и с много по-малки размери - 100/65. Стандартните терени са 105/68. Т.е. изискванията са извънредно неподходящи за бързите флангови футболисти на “сините ”.

През този сезон на маломерното изкуствено игрище в Малта се изиграха три мача от европейските клубни шампионати. Спартанс разгроми с 4:1 Алашкерт (Армения) и надигра с 1:0 босненския Вележ.

На същото оборудване първенецът на Малта Хибърниънс пък приключи 0:0 с Шамрок Роувърс (б.а. противникът на Лудогорец във втория прелиминарен кръг на ШЛ) в мач от първия прелиминарен кръг на Шампионската лига.

Правилата на УЕФА обаче са безапелационни, че за третия прелиминарен кръг на европейските клубни шампионати стадионът би трябвало да е най-малко трета категория. Поради тази причина европейската футболна централа към момента не е оповестила къде ще се организира срещата Хамрун Спартанс -, която е планувана за 4 август.

Седмица по-късно следва реванш, който ще се играе на “Герена ”, гласи информацията в уеб страницата на УЕФА.

Припомняме, че сходни драми имаше и ЦСКА - София при гостуването си на Македония (Гьорче Петров). Първият мач се организира на подготвителна база в Скопие и приключи 0:0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР