Футболният уикенд предложи много емоции за феновете на играта по

...
Футболният уикенд предложи много емоции за феновете на играта по
Коментари Харесай

Обзор на мачовете през уикенда, грешни стъпки на Барселона и Реал

Футболният уикенд предложи доста страсти за почитателите на играта по света и у нас. В българското състезание пристигна ред на най-старото столично дерби сред тимовете на “Левски” и Славия, а в британската Висша лига – звезден конфликт сред водачите в подреждането - Манчестър Сити и Ливърпул.

“Левски” продължи да води хорото в родната Първа лига, откакто съумя се наложи над тима на Славия с 2:0. Само седмица след триумфа против ‘вечния съперник” ЦСКА,:сините” записаха нов значим триумф, с който се утвърдиха на първото място във краткотрайното класиране с актив от 28 точси.
Преследвачите Лудогорец и ЦСКА също не позволиха неточности, като постановиха волята си надлежно “орлите’ над Ботев Враца с 1:4, а “червените” над Септември с 0:3. С този триумф първенците от Лудогорец се приближиха единствено на две точки от “Левски”, като след спирането на шампионата за мачовете на националните гарнитури, следва конфликт сред двата отбора. ЦСКА пък дебне от трета позиция, със единствено 3 пункта зад “сините”. В директен конфликт за четвъртата позиция в подреждането пък Берое съумя да надделее над Локомотив (Пловдив) с 1:0.

Изненадващ нов водач пое щафетата в испанската Ла Лига. Това е тимът на Севиля, който записа победа вкъщи над Селта с 2:1 и поведе в класирането със събрани 16 точки
Поредни неверни стъпки позволиха доминантите в шампионата Барселона и Реал Мадрид. Каталунците приключиха наедно 1:1 като посетители на Валенсия, а “белия балет’ позволи проваляне в гостуването си на Алавес с 1:0.
На разстояние единствено от 1 точка, Барселона остана на втората позиция в подреждането, само че към този момент с еднакъв актив с Атлетико (Мадрид), който записа триумф над Бетис с 1:0. Двата отбора имат по 15 пункта, следвани компактно от Реал Мадрид, Еспаньол и Алавес, които са с 14.

Големи упования имаше към дуела сред водачите във Висшата лига Манчестър Сити и Ливърпул. Двата отбора приключиха при постно тъждество 0-0, като в последните минути на мача, новото попълнение на жителите Риад Марез пропусна дузпа.
Поредна победа записа тимът на Челси, който се наложи с безапелационното 3:0 при гостуването си на Саутхемптън и се изравни с водачите в класирането, като към този момент и трите тима са с по 20 точки.
Само с 2 точки по-назад се подредиха тимовете на Арсенал и Тотнъм. “Артилеристите” постановиха волята си при гостуването на Фулъм с безапелационното 1:5, а “шпорите” надвиха вкъщи над Кардиф с 1:0.
Намиращият се в рецесия тим на Манчестър Юнайтед пък, реализира запаметяващ се поврат над Нюкасъл с 3:2, откакто изостана с 0: 2 до 10 минута, на личния си стадион Old Trafford. „ Червените дяволи” се намират на осмата позиция с 13 точки, изоставайки със седем пункта от водачите в подреждането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР