Футболният треньор Велислав Вуцов гостува в предаването Арена спорт по

...
Футболният треньор Велислав Вуцов гостува в предаването Арена спорт по
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Илиан Илиев стабилизира националния отбор, при Кръстаич ни мислеха за маймуни

Футболният треньор Велислав Вуцов гостува в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия, в което разяснява настоящи тематики към националния тим на България след равенствата с Румъния и Словения в другарски мачове. Вуцов похвали селекционерът Илиан Илиев, под чието управление националите ни по футбол към момента не нямат загуба.

" Не сме толкоз слаби, колкото изглеждахме през последните години. Радвам се, че се даде опция на български треньор да работи. Категорични бях срещу чужденците не тъй като са чужденци, а тъй като не можем да си позволим да назначим класен, безценен чужденец за селекционер. Винаги съм казвал, че в България имаме най-малко 10 доста положителни треньори. Илиан Илиев получи късмет да развие концепциите си, той направи семпли неща, които работят. Спря с глупавите опити да трансформира схемите всеки мач, съумя да сплоти момчетата, стесни кръга от хора, с които работи. Резултатите са повече положителни от предстоящите ", разяснява Вуцов.
 България и Словения приключиха 1:1
Непобедимите " лъвове " на България се опълчиха и на Словения

Ето детайлности

" При предходния селекционер имаше страхотни измислици - по пет, шест индивида нови във всеки мач. Мислеха ни за маймуни. Сега Илиан (Илиев) съумя да провежда тима ", сподели още Вуцов.

Бившият треньор на Янтра показа също, че е извънредно време в родното състезание да се гласоподава доверие на повече български треньори.

" Не ми харесва, че толкоз доста чужденци играят в нашето състезание. Дойде време разделно. Дайте да сложим в нашето състезание да има най-малко по 3-4 българи на терена. Така ще дадем и по-голям избор на Илиан Илиев за националния тим. Имаме капацитет, не сме толкоз мъртви, колкото изглеждаме, само че би трябвало да развиваме нашите играчи ", сподели Вуцов.

Специалистът разяснява и упованията си за идното европейско състезание.

" Очаквам да има доста равностойни мачове и доста изненади. През последните дни се изиграха доста контроли, само че тимовете не демонстрираха опциите си в тях. Видяхте, че румънците и словенците, с които завършихме при равенства, нито за миг не се хвърлиха да завоюват непременно. Физическото положение на тимовете ще бъде основен фактор. Това ще бъде огромната разлика ", сподели Вуцов.

Вуцов въпреки всичко открои и някои от персоналните си любимци.

" Испания е мощна. Хърватия, в контролите които гледах, също ми хареса. Португалия има доста дълга аварийна пейка. Не бих отписал никого. Очаквам да има изненади, за какво не от тимове като Сърбия, Швейцария или Австрия ", показа Вуцов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР