Футболният тим на Салернитана отново може да заиграе в италианската

...
Футболният тим на Салернитана отново може да заиграе в италианската
Коментари Харесай

"Салернитана" се завръща в Серия "А" след 22 години, но само ако си намери нов собственик

Футболният отбор на " Салернитана " още веднъж може да заиграе в италианската Серия " А ". Но единствено в случай че смени притежателя си! Правилата на Калчото са такива!

Защо?

Защото в елита няма по какъв начин да играят два отбора с един и същи притежател!

SERIE A!!!!!
— US Salernitana 1919 (@OfficialUSS1919)

" Салернитана " е благосъстоятелност на Клаудио Лотито. Той обаче държи и мажоритарния пакет акции (66,70%) на " Лацио ".

Така завръщането на " Салернитана ", който за последно игра в елита пред 1999 година, е сложено на пауза. Поне до момента в който предприемачът Лотито не откри на кого да продаде своя дял в отбора. А това би трябвало да стане до 30 дни.

Бизнесменът беше безапелационен, че не взима никакви решения в отбора и присъединяване му в борда на шефовете е фиктивно. Той разгласи, че към този момент има искащи, които желаят да изкупят акциите му.

Иначе " Морските кончета " си осигуриха промоция, откакто кръг преди края на акцията в Серия " Б " победи " Пескара " с 3:0 и се " бетонира " на второто място с 69 точки.

è in. Complimenti alla formazione di per la meritatissiam promozione.
— Lega B (@Lega_B)

" Салернитана " е учреден през 1919 година В своята история " Салернитана " за трети път печели промоция в елита в Италия. Тимът игра в Серия " А " през сезони 1947/1948 и 1998/1999 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР