Футболният тим на Хебър победи с 2:1 Созопол и се

...
Футболният тим на Хебър победи с 2:1 Созопол и се
Коментари Харесай

Хебър не сбърка срещу Созопол, триумвират оглави Втора лига

Футболният отбор на Хебър победи с 2:1 Созопол и се изравни по точки с Марица(Пловдив) и Миньор(Перник) на лидерската позиция в класирането на Втора лига. Точни за третата от началото на сезона победа за пазарджиклии бяха Иво Михайлов(8-ма) и Емануил Манев(65-та). Почетния гол за гостите заби капитана им Даниел Молдованов от дузпа(75-та).

Мачът на стадион " Георги Бенковски " стартира чудесно за хебърци, които стигнаха до първи гол още в 8-та минута. След центриране на Евгени Игнатов в пеналта на Созопол за топката се пребори Иво Михайлов, който с глава опъна мрежата на " моряците " за 1:0. Играчите на Маргарит Димов отвърнаха уместно 10 минути по-късно. При една контра Венци Гюзелев излезе на чиста позиция и стреля незабавно, само че Петър Дебърлиев се разтегна оптимално и избави вратата си.

Това беше и единственото състояние за гостите през първата част. На отсрещната врата беше много по-интересно.

В 27-та минута Емануил Манев стреля от 25 метра, само че Стамен Бояджев се оправи безпроблемно. 11 минути по-късно Томислав Папазов насочи топката с глава след центриране от корнер, само че тя отиде право във вратаря на Созопол. Пет минуто по-късно и Иво Михайлов шутира несполучливо във вратата на гостите.

Втората част стартира с рисков удар от придвижване на Евгени Игнатов, който профуча в навън. В 48-та минута триходова акция на Емаануил Манев и Иво Михайлов приключи с рисков удар на Мотора, който стражът на созополци избави с последни старания.

Пет минути по-късно още веднъж Бамзе опита мерника си към вратата на съперника. В 65-та минута Хебър дръпна с 2:0. Емануил Манев получи съвършен пас зад защита на Созопол, влезе в пеналта и технично изпрати топката в мрежата на Стамен Бояджиев за 2:0. Шест минути по-късно хебърци направиха двоен пропуск. Първо Живко Петков пропусна от отлична обстановка, а при добавката с гол се размина и Манев.

Вместо 3:0 в 75-та минута резултата стана 2:1, откакто реферът Мариян Гребечарски отсъди много противоречива дузпа за гостите. Точен от 11-тия метър бе Диян Молдованов.

До края на мача играчи на Хебър се разминаха на 4 пъти с гола на успокоението. В 78-та минута Каракашев стреля мощно, само че и неопределено по диагонала в навън. Минута по-късно Игнатов проби отбраната на Созопол, само че стражът на гостите предугади последния му пас и мазета в корнер. В 85-та минута левия непряк дирек бе в помощ на гостите след следващия рисков удар на Бамзе. В последната минута от постоянното време пред гол-линията с попадение се размина и Емануил Манев.

Хебър: Петър Дебърлиев, Томислав Папазов, Радослав Терзиев, Мартин Михайлов, Георги Търтов(57-Мартин Вълчинов), Олег Димитров(71-Георги Каракашев), Александър Бастунов, Евгени Игнатов(к)(90-Жак Пехливанов), Октай Хамдиев, Емануил Манев(90-Стойчо Папазов), Ивайло Михайлов(57-Ивайло Михайлов)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР