Футболният тим на Ботев Враца ще играе в Първа лига

...
Футболният тим на Ботев Враца ще играе в Първа лига
Коментари Харесай

"Ботев" Враца остава в елита след мач с COVID-19 опасения

Футболният отбор на " Ботев " Враца ще играе в Първа лига и през сезон 2020/2021. Отборът от Северозапада победи " Царско село " с 3:0 в плейофа за оставане в елита.

Преди срещата в София нервите бяха опънати. Причината беше в позитивните проби за ковид на двама играчи на " Дунав " Русе - тима, против който " Ботев " се изправи в понеделник (6 юли). Домакините от " Царско село " желаеха врачани да бъдат тествани директно преди мача и заплашиха с протест. От " Ботев " обясниха, че всички в отбора са здрави и са работили по съществуващите разпореждания. Така срещата въпреки всичко се игра, а гостите бяха подкрепяни от дребна, само че атрактивна агитка.
Футболно безгрижие: Българските отбори играят без проби за COVID-19 (ВИДЕО) Трябва ли футболистите да се тестват откакто са имали възможен контакт със инфектиран?
Мачът не се отличи с впечатляващ футбол. И трите попадения паднаха през второто полувреме. Два пъти се разписа Петър Атанасов, а класическото 3:0 оформи Чавдар Ивайлов.

Снимка: Lap.bg

В 61-ата минута Атанасов стреля неспасяемо за 1:0. Само 7 минути по-късно той повиши резултата, възползвайки се от неточност на вратаря на " царете " Джони Пласид. Стражът не се намеси безапелационно и в 74-ата минута, когато Ивайлов означи последния гол в срещата.

Така " Ботев " сигурно ще отпразнува своя 100-годишен празник през 2021 година като член на елитната футболна група. " Дунав " и " Царско село " ще играят един против различен на 13 юли, с цел да си разпределят противниците от Втора лига - " Монтана " или " Септември " София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР