Футболният свят видя нещо, което не се бе случвало от

...
Футболният свят видя нещо, което не се бе случвало от
Коментари Харесай

Не е само Барса! Провалът, за който никой не говори в Шампионска лига

Футболният свят видя нещо, което не се бе случвало от към 20 годинин насам. Един от огромните грандове на европейския футбол Барселона не съумя да мине през групите на , защото приключи трети и ще се насочи към Лига Европа.
Отзвукът, разбираемо, бе извънредно огромен, а рецензиите към каталунците не престават след провалянето с 0:3 от Байерн Мюнхен. Разковничето обаче не бе този мач, а загубата със същия резултат от Бенфика, който в действителност зае втората позиция.
Каталунците " направиха услуха " на различен клуб от Испания, който мина през не по-малко сензационно и разочароващо отпадане. Севиля " мина сред капките " и не срещна толкоз рецензии, до момента в който всички очи бяха ориентирани към футболистите на Шави.
Андалусииците попаднаха при жребия в несъмнено най-лесната група на Шампионска лига освен за тази акция, само че и за последните няколко. Компания на испанците направиха Лил, Залцбург и Волфсбург, само че все пак Севиля приключи на трето място с едвам 6 точки.
Андалусииците започнаха с 3 равенства против 3-те си съперника, а по-късно последва проваляне от първенеца в групата Лил и победа над последния Волфсбург. Така в шестия решителен кръг се изправиха против Залцбург в директен спор за място на осминафиналите в Шампионска лига... и изгубиха с минималното 0:1 като посетител.

Разочарованието във почитателите на тима бе голямо, а отборът ще се насочи към Лига Европа... още веднъж. Именно Севиля е " властелинът " на този шампионат, като има рекордните 6 трофея там, като всички те са завоювани от 2006 година насам!
Към издънките в най-престижния европейски клубен шампионат можем да прибавим и Борусия (Дортмунд), който приключи трети в група с Аякс, Спортинг Лисабон и Бешикташ. Португалците сграбчиха второто място с по-добри индикатори в директните дуели против немския гранд, който може да употребява за опрощение безкрайния брой контузени, с който трябваше да се оправя.
В изненада се замеси и настоящият притежател на трофея, макар че остана доста, доста надалеч от отпадане в групите. Все отново .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР