Футболният свят беше потресен от новината в събота вечерта, че

...
Футболният свят беше потресен от новината в събота вечерта, че
Коментари Харесай

От какво страда Сър Алекс и какви са прогнозите за него

Футболният свят беше покъртен от новината в събота вечерта, че легендата сър Алекс Фъргюсън е в болница и е претърпял незабавна животоспасяваща интервенция. И до момента в който близки, родственици и лекари към този момент пестят информацията за положението му, британските медии обобщиха какво знаем към този момент.

Какво е положението на именития шотландец?

Сър Алекс сега е в интензивното поделение на болница в Макълсфийлд, откакто му е била направена незабавна интервенция в събота вечер. Състоянието му е устойчиво, интервенцията е сполучлива, само че лекарите още не дават прогнози.

От какво страда Сър Алекс?

Според формалната информация, той е получил мозъчен кръвоизлив, евентуално породен от спукана аневризма. Фъргюсън се е почувствал зле в събота следобяд и незабавно е закаран в болница. Линейката е имала и полицейски конвой, с цел да стигне по-бързо.

Какво може да аргументи въпросния мозъчен кръвоизлив?

Според медиците, това положение може да е вследствие на физическа контузия на главата, само че и разследване на високо кръвно налягане, което изтънява стените на артериите и те по-лесно се късат, което улеснява въпросните кръвоизливи. Те споделят, че за жалост въпросното положение може да се аргументи и от напълно леко физическо деяние, повдигане на тежко, кашляне и даже неособено мощен напор.

Какви са прогнозите за възобновяване на Сър Алекс?

Общо взето, нищо не може да се каже на толкоз ранен стадий. Зависи каква част от мозъка е била наранена, какъв брой солиден е бил кръвоизливът и други дребни и по-големи елементи. В най-оптимистичния случай, може да се окаже, че още след изписването си ще е на крайници. Но всеки случай е самостоятелен и зависи от степента на затруднението, както и какъв брой рано е овладян кръвоизливът. Може да се стигне и до месеци тежко възобновяване, а в някои случаи пациентите остават във вегетативно положение. Всичко зависи от самостоятелния случай при Сър Алекс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР