Футболният шампион на Италия от миналия сезон Интер няма да

...
Футболният шампион на Италия от миналия сезон Интер няма да
Коментари Харесай

COVID бъркотия в Серия "А": Защо "Интер" не получи служебна победа срещу "Болоня"?


Футболният първенец на Италия от предишния сезон " Интер " няма да получи по длъжностен път 3 точки поради анулирания мач против " Болоня ". Срещата трябваше да се състои на 6 януари на стадион " Ренато Дал' Ара ". Домакините обаче не се явиха за срещата.

Вместо това футболистите на " Интер " и съдията изчакаха 45 минути и се отдръпнаха с вяра, че ще бъдат оповестени за спечелили без игра. Това обаче няма да се случи, а " Интер " и " Болоня " ще би трябвало въпреки всичко да играят един против различен, когато календарът разрешава. Решението на Спортния трибунал е такова поради документи, предоставени от локалните здравни управляващи, които се занимават с проблемите с ковид.

Двата самостоятелни органи са изпратили мнение, че футболистите на " Болоня " са били под карантина и просто е нямало по какъв начин да участват на стадиона.



От " Интер " разчитаха, че наличието им на стадиона в уречения час и съществуването на уголемен лист с играчи от страна на отбора на Синиша Михайлович ще е задоволително. Те се осланяха и на предходни случаи.

През предишния сезон на " Ювентус " бяха присъдени 3 точки поради сходен проблем в мача с " Наполи ", а през актуалната акция служебната победа беше за " Удинезе " против " Салернитана ".

Всъщност " Интер " може още веднъж да е подложен пред същия проблем още през днешния ден (22 януари). Тимът играе с " Венеция ", а противникът им е с 9 инфектирани футболисти. Появи ли се още един с позитивен тест, мач няма да има. Ако се състои, той ще бъде излъчен директно по RING от 19:00 ч.

От 16:00 ч. още веднъж по RING е мачът " Дженоа " - " Удинезе ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР